Hajdú-Bihar

2011.08.23. 19:34

Debreceni repülőtér: Fenntartások a beruházóval szemben

Debrecen - A párt elfogadja a fejlesztéseket, de nem feltétel nélkül.

Debrecen - A párt elfogadja a fejlesztéseket, de nem feltétel nélkül.

Az MSZP megkülönböztetett figyelemmel fogja kísérni a reptér üzemeltetését, és az itt található ipari területek bérbeadását - tudtuk meg Dr. Zsiros Zsolt frakcióvezetőtől. 

-Nem a múltból indulunk ki, de aggályaink vannak - fogalmazta meg.

Két éve már volt a városnak kapcsolata a céggel, amely során nagy értékű ingatlanokhoz jutottak volna, de a koncepció kútba esett, mivel a Xanga nem rendelkezett megfelelő anyagi háttérrel, illetve az MSZP-nek is voltak fenntartásai - mondta Szathmári Károly, önkormányzati képviselő.

A párt helyesli a fejlesztéseket és a reptér bérbeadását is, de elmondásuk alapján csak akkor fognak bízni az üzemeltetető Xangában, ha a szerződésben foglaltakat maradéktalanul betartják.

HBN-LA


Debrecen (MTI) - A debreceni közgyűlés e heti ülésén a háromtagú szocialista frakció is támogatni fogja a városvezetés által kötendő szerződést, amellyel új üzemeltetőhöz kerül a városi repülőtér - közölte Zsiros Zsolt, az MSZP helyi frakcióvezetője kedden.

Debrecen – Az önkormányzaté marad az üzemi terület, valamint az ingó- és ingatlan tulajdon.

Debrecen (MTI) – A Xanga cégcsoporthoz tartozó Airport Debreceni Holding Vagyonkezelő Kft. üzemeltetheti a jövőben a cívis város nemzetközi repülőterét, miközben az továbbra is önkormányzati tulajdonban marad – jelentette be Papp László (Fidesz), vállalati vagyonért és városstratégiáért felelős alpolgármester hétfőn a repülőtéren tartott sajtótájékoztatón.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!