BOON Sziréna

2018.11.21. 08:16

Tízmilliós sérelemdíj a leszakított kar miatt Miskolcon

Miskolc - Másodfokú, jogerős ítélet született a munkaügyi perben.

Miskolc - Másodfokú, jogerős ítélet született a munkaügyi perben.

A bíróság ítéletet hozott annak a férfinak a perében, aki munkavégzés közben balesetet szenvedett Miskolcon, és a tésztagyúró gép leszakította a jobb alkarját.

A betanított tésztagyártóként dolgozó felperes 15 millió forint sérelemdíjra tartott igényt és indított peres eljárást a 2016. június 30-án munkavégzés közben történt baleset miatt. Az elsőfokú bíróság 3 millió forint megfizetésére kötelezte a munkáltatót. Az ítélettel szemben mindkét fél fellebbezéssel élt. A másodfokú bíróság ítéletében kifejtette, hogy az elsőfokú bíróság helyesen állapította meg a baleset bekövetkeztének körülményeit, azonban bizonyos körülményeknek nem tulajdonított kellő jelentőséget. Így a törvényszék nagyobb nyomatékkal értékelte, hogy a férfi jobb kezes volt, kétkezi munkát már nem végezhet, és végleges, maradandó fogyatékosságot szenvedett.

Van másik per is

Az említett körülményekre tekintettel a törvényszék az elsőfokú ítéletet megváltoztatta, és a fizetendő sérelemdíj összegét 10 millió forintra felemelte.

Az ítélet jogerős. A Miskolci Járásbíróságon egyébként az ügyvezetővel szemben foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt folyik büntetőeljárás.

ÉM


[related-post post_id="3109124"]

[related-post post_id="3100476"]

[related-post post_id="3100204"]

[related-post post_id="3099028"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!