BOON Sziréna

2010.03.28. 10:42

Elsején kezdi miskolci működését a készenléti rendőrség

<p>Miskolc - E héten szerdán tartja ünnepélyes alakuló állománygyűlését a Készenléti Rendőrség X. Bevetési Osztálya, melynek tagjai másnap már meg is kezdik működésüket.</p>

E héten szerdán tartja ünnepélyes alakuló állománygyűlését a Készenléti Rendőrség X. Bevetési Osztálya, melynek tagjai másnap már meg is kezdik működésüket, tudtuk meg Kovács Bettinától, a Készenléti Rendőrség sajtóreferensétől. Ezt a rendőri egységet Miskolcon helyezték el, azzal a nem titkolt céllal, hogy a helyi erőket a közbiztonság megteremtésében megerősítse, azonban vezénylésükről nem a helyi rendőri vezetők gondoskodnak majd.

Vereczkei Csaba, a megyei rendőr-főkapitányság vezetője elmondta: a készenléti rendőrség állományának tagjai nem illeszkednek szervesen a megye rendőri erői közé, de szükség esetén itt is látnak el szolgálatot. Munkájukat helyismerettel rendelkező helybeli rendőrök támogatják majd.

A készenlétisek körleteit már kialakították, ennek bejárására is sor kerül az ünnepélyes állománygyűlés után – tette hozzá Kovács Brigitta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!