BOON - Sport - DVTK

2018.03.05. 15:45

DVTK vs. FTC - Lenullázták a listavezetőt a Nagyerdőben

Miskolc - Az éllovas Ferencváros ellen fordított, és nyerni tudott a Diósgyőr.

Miskolc - Az éllovas Ferencváros ellen fordított, és nyerni tudott a Diósgyőr.

A labdarúgó NB I 21. fordulójában szombaton este Diósgyőri VTK – Ferencvárosi TC meccset rendeztek Debrecenben, a Nagyerdei stadionban. A DVTK-szurkolók azzal kelhettek útra a listavezető elleni ,,hazai” bajnokira, hogy remélhetőleg többet nem kell ilyen messzire utazniuk kedvenceik pályaválasztásáért. Ugyanis a Diósgyőri stadion építése miatt albérletbe kényszerülő piros-fehérek, – ha szükség lesz erre, akkor – a soron következő néhány hazai mérkőzésüket a megyén belül, ­Mezőkövesden játsszák le.

Az első támadásból

A szombati meccsen a vendégek részére kijelölt lelátórészen másfélezren gyűltek össze, de a piros-fehérek ultra szektorában is több százan sorakoztak fel, és annak köszönhetően, hogy mindkét csapat fanatikusai kitettek magukért, remek meccshangulatban, messze a magyar átlag fölötti lelátói támogatás közepette zajlott a bajnoki.

A mérkőzést a DVTK kezdte bátrabban, de ez mit sem ért, ugyanis a Ferencváros az első támadása végén gólt szerzett. Ugyanis a piros mezesek labdavesztésük után a bal oldali lyukat próbálták meg betömni, és a rossz helyezkedések, mozgások miatt az üresen maradt vendégjátékosok szemnek tetsző akciót vezetve kihasználták a tálcán kapott lehetőséget. Mindez nem tett jót a diósgyőri játékosok pszichéjének, és ha négy perccel később egy ferencvárosi szöglet után Bödének egy picit jobban sikerül a megoldása, akkor kétgólos lehetett volna a csatár és s vendég előny. Fertályórája folyt a játék, amikor a DVTK kezdett visszajönni a meccsbe. A 20. perc után ezt már a helyzetek is jelezték: Ugrai szabadrúgását védte a kapus, Hasani lövésénél egy védőn megpattanó labda után lett szöglet, aztán a kapujából kint álló Dibusz védte Vela kísérletét, majd Óvári bombáját tenyerelte ki a léc alól a hálóőr. A pályaválasztó csapatból Óvári, Hasani és Ugrai játszott nagy kedvvel és jól, de annak ellenére, hogy az egyenlítő találat érett, az első játékrész végén Böde elfutása jelezte, hogy van veszély a Ferencvárosban, ugyanis a válogatott támadó három ­diósgyőri között is lövéssel tudta ­befejezni akcióját.

Fordulás után

A térfélcserét követően eltűnni látszott a DVTK kezdeményezőszerepe, az első percekben a Ferencváros birtokolta többet a labdát, de Ugrainak egy 16-oson belülre történt befutása jelezte, hogy a piros-fehérek többet akarnak. Amit el is értek: három percen belül megfordították a meccs állását. Előbb egy remek szöglet, fejes révén jött az egyenlítés, majd a friss szerzemény, a ténylegesen erősítést jelentő Shestakov közreműködése után alakult ki hasonló helyzet, mint a meccs első találatánál, és az akció végét Hasani fejezte be gólt érő lövéssel. Több mint fél óra volt hátra ekkor a meccsből, és mindenki arra számított, hogy az FTC rohamozni fog, hogy ne maradjon pont, pontok nélkül. Ehhez képest a jól záró diósgyőri védelemmel szemben csak egy igazi gólhelyzetet tudtak kialakítani, ami elakadt Lipták lábában. A végén a játékvezető négy perc hosszabbítást rendelt el (ebből egyet biztosan a 75. percben történtek miatt számított be, amikor a kispad mögé esett labda helyett nem volt másik játékszer, amit használni lehetett volna, és meccs lasztijának előbányászása eltartott egy ideig), de ez sem segített az egyre feszültebb vendégeken. A DVTK a meccs után is tartó izzó hangulatban a besárgulása miatt a jövő hétre kieső Lipták és Kocsis után Brkovicot is elvesztette, aki sportszerűtlensége miatt ­kapott pirosat.

A DVTK mostani győzelme azt jelenti, hogy a Diósgyőrnek 3,5 év után sikerült legyőznie a Ferencvárost, illetve hazai pályán pontot szereznie ellenük (legutóbb 2014. október 14-én nyertek a piros-fehérek, akkor 2-1 volt az eredmény, az azóta lejátszott nyolc egymás elleni meccsükön hat fővárosi siker mellett két, Budapesten elért döntetlen született). A bajnokit követő DVTK-örömünnep akkor lett volna örökre emlékezetes, ha az új stadionjuk elkészült volna akkora, amikorra azt az építkezés elején ígérték, mert ez esetben ez az összecsapás avató meccs lett volna, vélhetően telt házas, 15 ezer néző előtt lejátszott.


Jegyzőkönyv

Diósgyőri VTK – Ferencvárosi TC 2-1 (0-1)

Debrecen, 3652 néző. V.: Farkas Á. (Ring, Becséri).

Diósgyőri VTK: Antal B. (6) – Eperjesi (6), Lipták (6), Brkovic (7-2=5), Shes­takov (7) – Vela (6), Hasani (7), Kocsis (6), Óvári (7) – Bacsa (6), Ugrai (7). Szakmai igazgató: Bódog Tamás.

Ferencvárosi TC: Dibusz (7) – Botka (6), Otigba (6), Blazic (6), Pedroso (6) – Leandro (6) – Lovrencsics (7), Gorriaran (6), Sprirovski (6), Paintsil (6) – Böde (7).Vezetőedző: Thomas Doll.

Csere: Spirovski helyett Nagy D. (-) a 63., Pedroso helyett Moutari (-) a 64., Bacsa helyett Ioannidis (-) a 72., Leandro helyett Georgijevic (-) a 78., Hasani helyett Tóth B. (-) a 81., Ugrai helyett Karan (-) a 87. percben.

Sárga lap: Lipták a 60., Vela a 67., Blazic a 80., Kocsis a 81., Ioannidis a 83. percben.

Kiállítva: Brkovic, a mérkőzés után.

Gólszerző: Böde (0-1) a 9., Brkovic (1-1) az 56., Hasani (2-1) az 59. percben.



Bódog Tamás: – Nehéz mérkőzésen, úgy gondolom, hogy megérdemelt 3 pontot szereztünk, annak ellenére, hogy egy parádés Ferencvárossal találkoztunk, akik nem véletlenül vannak az élen, jó csapat, jó játékosokkal, jó edzővel. Fontos volt, hogy ne kerüljünk olyan spirálba, ami alulra húzna minket, és úgy gondolom, most mindenki elégedett. Amit gyakoroltunk, azt visszaadták a játékosok, a hozzáállás szenzációs volt. Hét közben volt egy kupameccsünk, ami miatt nem is tudtunk annyit készülni az FTC-ből, és ezért csak azt kellett csinálni, amit a játékosok tudnak. Úgy gondolom, hogy most bátran játszottunk, nem butítottuk le a játékot, nem elrúgdostuk, hanem megpróbáltuk megját­szani a labdát. 65-70 perc rendben volt, a vége más, mert a Ferencváros minőséget képvisel, bár kimondottan nagy helyzetük nem is volt. Tudtam, hogy mentálisan erős csapatom van, ha 9. percben gólt kapsz, odaadod az ellenfélnek a labdát, az egy szerencsétlen szituáció, de felálltunk belőle, pedig akkor jöttek el először a kapunkig. Büszke vagyok a játékosaimra, teljesen rendben volt a meccs.

Thomas Doll: – Szeretnék gratulálni a Diósgyőrnek a megérdemelt győzel­méhez. Csalódott vagyok a mai produkciónk miatt, november végén, a Haladás ellen voltunk ilyen szituációban. Ha nem mész bele a párharcokba, akkor Magyarországon is nehéz mérkőzéseket nyerni. Azért vagyok mérges és csa­lódott, mert szeretnék látni fejlődést olyan mérkőzésen, amikor valaki nyomást helyez ránk, agresszíven játszik. Most túl sok olyan játékos volt, aki elbújt. Nem emlékszem, hogy ezen a talajon a 16-os környékéről lett volna egy szabadrúgásunk. És azért vagyok csalódott és mérges, mert amikor Zeljeznicar, vagy a Tirana elleni kiestünk a nemzetközi kupából, tulajdonképpen ugyanez ismétlődött meg. Csalódás, hogy tíz perc játék után ennyire kiadtuk a kezünkből a meccset.


Percek, események

9. perc: Diósgyőri labdavesztés után a fellazult védelemmel szemben támadhatott a Ferencváros. A bal oldalon keletkezett lyukat próbálták meg betömni a védők, de Paintsil jó passza után Spirovski visszatette a játékszert a feladónak, aki a kényszerítőt követően az ellentétes oldalon érkező Böde elé talált. Az üresen maradt csatárnak pedig 10 méterről nem okozott gondot a kapu jobb alsó sarkába lőnie, 0-1.

56. perc: Ugrai végzett el a baloldalról szögletet, a beívelt labdájára a rövid oldali 5-ös sarkánál Brkovic érkezett, aki a nyakában lihegő Blazicot megelőzve a kapu bal oldalába fejelt, 1-1.

59. perc: Shestakov a bal szélről indult meg befelé, több vendégjátékos mellett is elvitte a labdát, majd a jobb oldalon üresen álló Velához passzolt. A középpályás középre, a kapu elé tette be a játékszert, amire Hasani érkezett, és 6 méterről megeresztett lapos lövése a gólvonal előtt menteni igyekvő Botka lábáról pattant a kapuba, 2-1.

A mérkőzés után: A találkozó lefújását követően sem oszlott el a csapat közötti feszültség, Brkovic és Gorriaran találta meg egymást. Ennek a csatának a játékvezető egy piros lappal vetett véget, amit Brkovicnak mutatott fel, azért, mert a diósgyőri játékos ellenfele felé köpött.


[related-post post_id="3785439"]

[related-post post_id="3784764"]

[related-post post_id="3784898"]

[related-post post_id="3784771"]

[related-post post_id="3784583"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!