BOON - Sport - DVTK

2017.02.06. 15:17

Újpestről érkezhet védő Diósgyőrbe

Miskolc - Jól sikerült a DVTK tavaszi főpróbája a Magyar Kupa nyolcaddöntő előtt.

Miskolc - Jól sikerült a DVTK tavaszi főpróbája a Magyar Kupa nyolcaddöntő előtt.

Az év első tétmérkőzése előtt 1 héttel –, a február 11-i, Albertirsán megrendezésre kerülő, Ceglédi VSE elleni Magyar Kupa nyolcaddöntő első találkozóját megelőzően – főpróbát tartott a DVTK NB I-es labdarúgócsapata. A piros-fehérek az NB III Keleti csoportjában listavezető Kazincbarcikai SC-t fogadták, mint beugrót, ugyanis a kék-sárgák azt követően léptek elő ellenféllé egy nappal az edzőmeccs előtt, hogy a szlovák másodosztályú Rimavska Sobota lemondta a diósgyőri fellépését, betegségekre hivatkozva.

Lekerült a ,,tanksapka"

A zárt kapuk mögött, a Diósgyőri edzőközpont középső műfüves pályán lejátszott meccsen – amelyet 50 néző látott a kerítésen túlról – a DVTK új játékosai közül Fülöp sérülés miatt nem szerepelt, hasonlóan Oláh B.-hez. A műtétjéből felépülőben lévő Ternován nem kaphatott játéklehetőséget, míg az első csapat keretéhez tartozók fiatalok közül Mahalek, Szabó I. B. és Lőrincz pénteken a DVTK tartalékban jutott szóhoz, Boros és Bukrán viszont ott sem.

Ezen a meccsen is az látszódott, hogy a Diósgyőr szakított az őszi háromból ötbe húzó védőjátékával, ezúttal is négyen futballoztak a hátsó alakzatban. Közülük a két szélső védőnek a hétből három gólban, az első háromban nagy szerepe volt az előkészítés során, és az is feltűnő volt, hogy bár Szarka nagyon keveset találkozott a labdával, amikor sikerült őt helyzetbe hozni, akkor gól vagy gólpassz került a csatár neve mellé, szintén az első három találatnál. Vela két találata miatt (is) dicsérhető, de Ugrai és Nono Villar is meg-megvillant, és a kispadról érkező csatárok is gólokat szereztek, mintegy jelezve, hogy velük is számolni kell. Daushviliben új embert ismerhettünk meg, a becserélt középpályásról kiderült, hogy van haja, ezúttal ugyanis – korábbi szokásától eltérően – a védjegyének számító ,,tanksapka” nélkül játszott azon az előkészületi meccsen, amelyen a Diósgyőr folyamatosan nyomás alatt tartva ellenfelét, jól forgatta a játékot egyik oldalról, a másikra.

Új fiú?

Lapunk értesülése szerint, hamarosan új játékos csatlakozik a DVTK keretéhez, ugyanis sikerült megállapodni a korábban kiszemelt jobb oldali védő klubjával és a játékossal is. A 25 éves Nagy Tibor, akinek 64 élvonalbeli meccse van, attól az Újpest FC-től érkezhet a piros-fehérekhez, ahol ebben az évadban 15 NB I-es meccsen lépett pályára, és ahol az idény végén lejárt volna a szerződése.

A pálya szélén

– Köszönjük a Kazincbarcikának, hogy eljöttek, segítettek, hogy ne maradjunk ellenfél nélkül – mondta a meccs után Horváth Ferenc, a DVTK vezetőedzője. – Örülök annak, hogy így futballoztunk: jól passzoltunk, jól nyitogattuk a széleket, jól védekeztünk, sokat volt náluk a labda, szép támadásokat vezettünk, szép gólokat szereztünk. Remélem, ez a javunkra válik majd.

ÉM-BCS


A pályán

Diósgyőri VTK – Kazincbarcikai SC FC

7-1 (4-0)

Diósgyőr, 50 néző. V.: Nagy R.

Diósgyőri VTK: Rados (Antal, 46.) – Eperjesi, Lipták (Tamás, 72.), Jagodinskis (Karan, 72.), Nemes – Elek (Kitl, 72.), Busai (Daushvili, 67.) – Vela, Nono Villar, Ugrai (Makrai, 67.) – Szarka (Novothny, 67.). Vezetőedző: Horváth Ferenc.

Kazincbarcikai SC: Somodi (Fülöp, 46.) – Fekete, Kardos, Belényesi, Süttő (Lipusz, 61.) – Burics (Kovács P., 60.) – Szemere (Molnár M., 61.), Sigér, Constantinescu, Bene – Farkas J. (Faggyas, 56.). Vezetőedző: Koleszár György.

Gólszerző: Szarka (1-0) a 24., Szarka (2-0) a 33., Ugrai (3-0) a 43., Vela (4-0) a 44., Vela (5-0) a 63., Makrai (6-0) a 73., Novothny (7-0) a 82., Faggyas (7-1) a 84. percben.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!