BOON - Sport - DVTK

2016.05.28. 08:35

Szerződésesek, kérdésesek, távozók, érkezők a DVTK-nál

Miskolc - A 13+6, a 3+2 kérdéses és a 3 távozó – helyzetkép a diósgyőri labdarúgócsapatról.

Miskolc - A 13+6, a 3+2 kérdéses és a 3 távozó – helyzetkép a diósgyőri labdarúgócsapatról.

Tizenhárom olyan játékosa van a DVTK NB I-es labdarúgócsapatának, akik minden bizonnyal ott lesznek majd a másfél hét múlva esedékes 2016/17-es bajnoki évad startján, és a küszöbön álló szezonban valószínűleg számítani is lehet rájuk. Köztük 4 olyan labdarúgó van (Okuka, Rados, Nikházi, Bacsa) akikkel nemrégiben hosszabbított szerződést a klub, 5, akikkel a tavaly nyáron (Lipták, Tamás M., Nemes, Kitl, James), és 4, akikkel 2014-ben kötött megállapodást (Antal B., Németh M., Bognár I., Eperjesi) a Diósgyőr.

Az persze egy másik kérdés, hogy utóbbi két kategóriában, a tavaly és a tavaly­előtt érkezettek között van, akiket a csapat vezetőedzője, Egervári Sándor, ha bevethető volt, sem nagyon játszatott az élvonalban (Németh M., Eperjesi), illetve nem csak rájuk, a sajátos helyzetű második számú kapusra is igaz ez (Antal B.). Így az előbb említett elméleti 13 fő, a gyakorlatban ettől kevesebb…

De maradva az elméleti keretnél: a jövő évi csapat a 13 főnél létszámában jóval bővebb. Ugyanis már a 2015/16-os névsornak is volt öt olyan tagja (Halmai, Ternován, Boros, Csicsvári, Zöldesi), akik az ígéret kategóriába sorolhatók, 5 vagy ennél kevesebb élvonalbeli meccsük van. És mivel a Diósgyőr eddig bejelentett egyetlen új szerződtetett labdarúgója, a saját nevelésűek közül került ki (Szabó II. Balázs), így a reményteljes ifjak száma vele együtt 6 fő.

Kérdésesek

Az előbb felsoroltak közül is léphet 1-2 játékos a távozás mezejére, de sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy az Elek, Koman, Griffiths hármasból egyikük, másikuk, vagy talán mind a hárman távoznak. Hogy élő szerződésük van-e, azt hivatalosan nem lehet tudni, ugyanis ezt titokként kezeli a klub – bár a játékosoknak és menedzsereiknek ez ügyben ellentétesek az érdekeik – nem hivatalosan viszont úgy tudni, hogy hármuk közül Koman az, aki kivásárlási ár nélkül állhat tovább, ha akar. Majd eldönti, hasonlóan a DVTK-ba szerződéséhez. Picit meglepő nem lenne, ha nem távozna, mert másfél évet már rászánt arra, hogy formába lendüljön, és amikor ide jött, nem abban gondolkodott, hogy itt búcsúzik majd el az aktív játéktól…

A hármak közül, az utolsó bajnokiján megsérült Elek a magyar válogatottal készül a jövő hónapban kezdődő Eb-re, és ha a keddi kerethirdetéskor is ott marad, és játéklehetőséget is kap majd a kontinensbajnokságon, kisebb csoda lenne, ha nem gyűjtene be valamelyik külföldi bajnokságban szereplő klubtól ajánlatot, és távozna nyugati irányba. Griffiths helyzete elég egyértelmű, kifelé áll a szekerének a rúdja, Egervári Sándor nem is nagyon játszatta tavasszal, és a szakvezetőnek már volt olyan nyilatkozata, amelyben érzékeltette, hogy nem is nagyon számol a légióssal.

A már búcsúzottak

Van három játékos, akiknek egyértelmű a helyzetük: Barczi, miután csütörtökön lepapírozta a búcsúját a DVTK-nál, péntektől már a Videoton FC játékosának vallhatja magát. Grumicnak, akinek lejár a szerződése, nem kínált újabb kontraktust a DVTK, így mehet, ahová akar.

Kovács G. helyzete picit bonyolultabb: vele kapcsolatban két hete, – valószínűleg valamilyen kommunikációs hiba miatt – azt jelentették be Diósgyőrben, hogy a szerződése lejártát követően távozott a klubtól, de ennek ellentmondani látszik, hogy 15 hónappal ezelőtt érkezett a DVTK-hoz, és mert ilyen rövid időre nem „divat” szerződtetni labdarúgót, főleg nem úgy, hogy valakinek májusban, a hónap közepén járjon le a kontraktusa. A Paksi FC azóta már bejelentette a védő leigazolását, ami információnk szerint úgy történhetett meg, hogy előtte a védő – közös megegyezéssel – felbontotta a DVTK-nál a jövő nyárig szóló szerződését.

Új szerződéssel

Bár nem publikus, de ettől még mindenki tudja, hogy Egerszeginek és Novothnynak lejár a szerződése a DVTK-val, előbbi maradására van nagyobb esély, ugyanis utóbbinak, a kölcsönadás után a Napolihoz kell visszatérnie, és sajtóhírek szerint ott már érdeklődött az Újpest, hogy mennyiért lehetne kivásárolni a támadót.

A kívülről jövő igazolások egy, az éhes oroszlán kategóriába sorolható fiatalt is eredményezhetnek, leginkább a legutóbb az NB II-es Csákváron szerepelt, Spandler Csaba személyében, és mivel a hírek szerint a Haladástól távozni szándékozó Ugrai Roland, illetve menedzsere már tárgyalt a diósgyőri vezetőkkel, így van, lehet alapja a közös jövőjüknek.


A DVTK 2015/16-os kerete

Szerződésesek

Az elmúlt hónapokban hosszabbítottak szerződést: Ivan Rados (kapus), Drazen Okuka (szerb, védő), Nikházi Márk (középpályás), Bacsa Patrik (támadó).

2015-ben érkezett: Lipták Zoltán (védő), Tamás Márk (védő), Nemes Milán (védő, az utánpótlásból kapott szerződést), Kitl Miklós (középpályás), James Manjrekar (kanadai, középpályás).

2014-ben érkezett: Antal Botond (kapus), Németh Milán (védő), Bognár István (középpályás), Eperjesi Gábor (védő, az utánpótlásból kapott szerződést).

Ígéretek, 5 vagy ennél kevesebb NB I-es meccsük van: Zöldesi Illés (kapus), Csicsvári Milán (védő), Halmai Ramón (középpályás), Ternován Patrik (középpályás), Boros Gábor (támadó).

Kérdéses a jövőjük

Klubváltásra esélyesek: Elek Ákos (középpályás), Koman Vladimir (középpályás), Georges Griffiths (támadó).

Lejár a szerződésük: Egerszegi Tamás (középpályás), Novotnhy Soma (támadó).

Távoztak

Szerződésbontással: Kovács Gábor (védő, Paksi FC).

Lejáró szerződéssel: Miroslav Grumic (támadó, Gyirmót FC Győr?), Barczi Dávid (középpályás, Videoton FC).

Újak

Érkeztek

Szabó II. Balázs (középpályás, utánpótlásból kapott szerződést)

Érkezhetnek

Spandler Csaba (védő, Puskás AFC, legutóbb kölcsönben Csákvár), Ugrai Roland (támadó, Haladás).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!