Barczi bontani jön a DVTK-hoz

Akt.:
Barczi Dávid (jobbra) nem fogadta el a DVTK ajánlatát
Barczi Dávid (jobbra) nem fogadta el a DVTK ajánlatát
Miskolc – Eldőlt: Barczi Dávid nem marad a Diósgyőri VTK NB I-es labdarúgócsapatának játékosa.

A bal oldali középpályást három éve szerződtette a klub akkori sportigazgatója, Kovács Zoltán. Mivel a duó korábban az Újpest FC-nél is együtt dolgozott, így a Videoton lehet a harmadik olyan klub, ahol majd együtt tevékenykednek, hiszen Kovács Zoltán jelenleg Székesfehérváron sportvezető, és a hírek szerint Barczi oda tart. Ám előtte, a mai napon még Diósgyőrbe jön, hogy felbontsa a jövő hónap végén amúgy is lejáró szerződését, hogy már júniusban munkába állhasson új klubjánál.

– Van ilyen, hogy egy játékos más klubot választ. Annyi történt, hogy nem a mi ajánlatunkat fogadta el, amelyet az itt mutatott eddigi teljesítménye alapján alakítottunk ki – mondta Benczés Miklós, a DVTK sportigazgatója. – Mivel a szerződése a jövő hónap végén lejárt volna, és oda megy, ahová csak akar, maradni pedig nem akart, partnerek voltunk abban, hogy egy hónappal lerövidítsük a szerződését. Így nekünk egy hónappal kevesebb bért kell fizetnünk neki, ő pedig akadály nélkül megkezdheti a felkészülést az új csapatával júniusban.

A jelenleg 121 NB I-es meccs­nél és 11 élvonalbeli találatnál tartó 27 éves játékos összesen 76 alkalommal viselte az első osztályban a DVTK mezét, és ezeken az elmúlt három évben 5 gólt szerzett.

– ÉM-BCS –