BOON - Jegyzet

2011.03.26. 11:33

Fényűzés nélküli 60 perc

<p><em>"Ma este fél kilenckor sötétbe borul egyebek mellett a New York-i Empire State Building, a Sydney-i Operaház, a Niagara-vízesés, az Eiffel-torony. De, hogy ne kelljen olyan messzire menni, hogy „lássuk” a sötétet, Magyarországon kialszanak a Budai Vár, a Lánchíd, a Parlament, de az egri székesegyház fényei is." </em><strong>Peitl Róbert jegyzete</strong></p>

A Föld Órája egy világméretű kezdeményezés, amely felhívja a figyelmet a környezetszennyezés és a túlfogyasztás okozta problémákra. Arra kérik a résztvevőket, hogy minden év márciusának utolsó szombatján este  kapcsolják le egy órára a fölösleges világítást és áramtalanítsák az elektromos készülékeket. Hazánkban is egyre többen csatlakozzanak az akcióhoz – az idén már több, mint 3000 magánszemély, 50 település, 200 intézmény jelezte részvételét .
Az évi egy órányi intenzív törődés szülőbolygónkkal csak egy apró gesztus az ezer sebből vérző Földünk felé. Meggyógyítani ezzel semmiképpen nem tudjuk, pusztán késleltethetjük pusztulását. A valódi segítség az lenne, ha az év többi napjára és órájára is fogyasztáscsökkentési, környezetvédelmi fogadalmat tennénk, és azt be is tartanánk. Gyertyafényes jó estét mindenkinek!
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!