Tokaj hírei

2018.11.19. 14:46

Tokajban szerepelt a Héttorony Fesztivál

Tokaj - Utolsó előtti vidéki helyszínként Tokajban tartottak Héttorony Fesztivált.

Tokaj - Utolsó előtti vidéki helyszínként Tokajban tartottak Héttorony Fesztivált.

A Makovecz Imre öröksége előtt tisztelgő rendezvénysorozat részeként Salamin Ferenc és kollégáinak kiállításmegnyitóját, valamint a lengyel Volosi zenekar és a Borbély-Dresch Kvartett koncertjét a Paulay Ede Színházban tartották.

Salamin Ferenc 1987 óta dolgozik Szerencsen építészként, azóta Tokaj-Hegyalja szinte összes településén tervezett már épületet.

– Tokaj-Hegyalja egy olyan hölgy, ami nem fáj az embernek, ha más is szereti. Egy kivételes szerelem, minél többen szeretnek belé, annál jobb – mondta el a munkásságát bemutató tárlat megnyitóján az építész, aki hozzátette sokan dolgoznak azért, hogy ez a szerelem minél jobban beteljesedjen. A kiállítás megnyitóján Koncz Ferenc országgyűlési képviselő köszöntötte a megjelenteket.

Demeter Zoltán tokaji bo­rász megnyitóbeszédé­ben elmondta, a borvidék egé­szére kiterjedő Makovecz-hatás meghatározó. – Salamin Ferenc, aki gondolataival, mozdulataival és művészetével kőből, homokból, cementből és fából életre kelti, megvalósítja álmainkat, reményeinket, amelyeket már elveszettnek vagy megvalósíthatatlannak hittünk. Olyan fáklyával világítja be környezetét, ami meghatározó stílusformáló erővel bír a kortársakra, tiszta üzenetet küld a jövő generációinak és méltó folytatása a Makoveczi álomnak – méltatta az építészt Demeter Zoltán.

ÉM-EJ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!