szon-sportoldal

2013.02.05. 10:23

Tetszett neki a vezérszerep

Tenisz - A magyar Davis-kupa-válogatott történetében még sosem fordult elő, hogy 0–2-es hátrányból meccset nyert volna. Végül Moldovában sem, hiszen a múlt heti mérkőzésen (euro-afrikai zóna II-es csoport, első forduló) csak kiegyenlíteni sikerült, a meccset végül a hazaiak nyerték 3–2-re.

Tenisz - A magyar Davis-kupa-válogatott történetében még sosem fordult elő, hogy 0–2-es hátrányból meccset nyert volna. Végül Moldovában sem, hiszen a múlt heti mérkőzésen (euro-afrikai zóna II-es csoport, első forduló) csak kiegyenlíteni sikerült, a meccset végül a hazaiak nyerték 3–2-re.Az egyenlítésben kulcsszerepe volt Fucsovics Mártonnak. A nyíregyházi teniszező Gödry Leventével az oldalán párosban tette meg az első lépést, majd egyesben győzött a moldovaiak elsőszámú játékosa, Radu Albot ellen. A diadal végül elmaradt, de ezért az utolsó meccset elvesztett Filipenkó Viktort sem érheti szemrehányás, hiszen négy játszmában kapott ki úgy, hogy a negyedikben négy szettlabdája is volt.

– A vereség ellenére nem lehetünk teljesen elégedetlenek, sőt, inkább pozitív az összkép – mondta a hazaérkezést követően Fucsovics Márton, a világranglista 420. helyezett játékosa. – Sajnálom, hogy az első napon nem éreztem a pályát, amelynek a borítása elvileg gyors lett volna, de lassúvá vált azáltal, hogy több más réteget is aláépítettek. Az igazsághoz tartozik az is, hogy azon a mérkőzésen ellenfelem, Maxim Dubarenco is kiválóan játszott. A két pénteki vereség után benne volt a pakliban, hogy súlyosabb vereséget szenvedünk, de szerencsére sikerült talpra állnunk.

Gödry Leventével jól működött a párosunk, előjöttek a régebbi reflexek, hiszen számos korosztályos versenyen szerepeltünk már együtt. A vasárnapi egyes mérkőzésem pedig kifejezetten jól sikerült, még úgy is, hogy az első szettet viszonylag simán elvesztettem. Fáradtnak éreztem a combom, ezért kértem egy kis ápolást, ami jót tett, és a folytatásban nagyon jól ment a játék. Tavaly ugye kettő nullás vezetésről vesztettünk itthon, Nyíregyházán a lettek ellen, az egyenlítés után felsejlett annak a lehetősége, hogy ezúttal fordítva történik meg velünk minden, de hiába tett meg mindent ennek érdekében Filipenkó Viktor is, a nagyobb csoda elmaradt.

Kellner Ádám visszavonulása és Balázs Attila a válogatottól való visszalépése után kimondva is Fucsovics Márton lett a Davis-kupa-csapat éljátékosa. Hogyan ízlett neki ez a szerep?

– Nagyon tetszett ez a felállás, azt hiszem, bírtam a terhet, és igyekeztem a nemzetközi rutinommal segíteni a Davis-kupában abszolút újonc csapattársaimat – mondta Fucsovics, akinek a hozzáállásáról Hornok Miklós csapatkapitány is ódánkat zengett a szövetség honlapján található moldovai beszámolójában.

– Remek közösséget alkotunk, ami több nehézségen is átsegíthet bennünket. Ennek a csapatnak hosszabb távon is lehet létjogosultsága, a következő mérkőzésen ebben az összetételben is lehet esélyünk.

Az a bizonyos következő mérkőzés április 5-7. között hazai pályán esedékes a bosnyákoktól vereséget szenvedett Luxemburg ellen. A tét az euro-afrikai zóna II-es csoportjában maradás lesz, a lehetséges helyszínek között híreink szerint Nyíregyháza is felmerült.

– A Magyar Tenisz Szövetségnél kijelentették, hogy amíg Fucsovics Márton a válogatott éljátékosa, addig minden olyan mérkőzést, amely teremben esedékes, nálunk szeretnének megrendezni – mondta megkeresésünkre Máthé Csaba, a Bujtosi Szabadidő Csarnok igazgatója.

– Ehhez azonban a parketta felújítása megkerülhetetlen, mert az még egyszer nem vállalható, ami tavaly történt, vagyis hogy az egyenetlen parketta miatt hullámos borításon teniszezzenek. Tehát bármennyire is szeretné mindenki, a csarnok jelen állapotában nincs realitása annak, hogy áprilisban újra Nyíregyházán szerepeljen a Davis-kupa-válogatott.

Emlékeztető

Moldova–Magyarország 3–2

Dubarenco–Fucsovics 3:6, 6:3, 6:4, 6:4; Albot–Filipenkó 6:1, 6:3, 6:3; Albot, Ciumac–Fucsovics, Gödry 3:6, 2:6, 2:6; Albot–Fucsovics 6:1, 4:6, 1:6, 1:6; Dubarenco–Filipenkó 4:6, 6:3, 6:4, 7:6.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!