szon-sportoldal

2010.07.04. 18:57

Bezárták a főiskolai kézilabda világbajnokságot

<p>Hivatalosan is véget ért az átütő magyar sikereket hozott esemény, az eredményhirdetést a záróünnepség követte, amelyen felvonultak a csapatok.</p>

A világbajnokság eredményhirdetésén sem feledkeztek el egy másik vasárnapi magyar sportsikerről: hatalmas taps fogadta a bejelentett hírt, hogy a nyíregyházi Fucsovics Márton megnyerte a wimbledoni teniszbajnokság junior fiú versenyszámát.
Aztán jöttek az egy hetes főiskolai kézilabda világbajnokság főszereplői. Előbb a hölgyek álltak a dobogóra, a mieink ekkor már mosolyogni is tudtak azok után, hogy az utolsó meccset elvesztették a törökök ellen. A férfiak eredményhirdetésén kiderült az örökérvényű mondás igazsága, miszerint a bajnok mellett a bronzérmes a legboldogabb.

A szerbek edzője, Szasa Boskovics egyéni táncbemutatóval szórakoztatta a jelenlévőket, majd a játékosok bakugrásokkal közelítették meg a dobogót. A legboldogabbak persze a magyarok voltak, a megnyert döntő hatalmas gátlásokat szabadított fel a játékosokból. Rosta István pedig duplázott: az 1996-97-es főiskolai világbajnokságot játékosként, a mostanit szövetségi edzőként élte meg. A záróünnepségén levonták a Nemzetközi Egyetemi és Főiskolai Sportszövetség zászlaját, és átadták a 21. főiskolai világbajnokság szervezőjének, Brazíliának.

Különdíjasok
A záróünnepségen adták át a torna legjobbjaink járó különdíjakat
Férfiak. A legjobb kapus: Tomas Mrkva (Csehország). Gólkirály: Gorgosz Papakiprianov (Ciprus) 43 góllal. A legjobb mezőnyjátékos: Halász Máté (Magyarország).
Nők. A legjobb kapus: Szikora Melinda (Magyarország). Gólkirály: Serpil Iskenderoglu (Törökország) 74 góllal. A legjobb mezőnyjátékos: Melinda Geiger (Románia).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!