szon-sportoldal

2008.12.10. 12:11

Ludvig Zsolt: Nyomtak bennünket a bírók!

<p>Megérte a gyűrődést. Oda-vissza 5600 kilométert utazott a Betonút-NRK női röplabdacsapata, amely Azerrail Baku vendégeként szerzett kellemes meglepetést a Challenge Kupa harmadik fordulójában.</p>

A nyíregyházi különítmény a lehető legszorosabb csatában, 3:2-re ugyan kikapott a favoritnak kikiáltott házigazdától, mindazonáltal az eredmény kecsegtető, akár továbbjutást is érhet. Már amennyiben a bujtosi csarnokban, december 18-án esedékes második találkozón nyer a nyírségi hölgykoszorú. Immár ez is benne van a pakliban, holott előzetesen erre vajmi kevés esély ígérkezett...

– Mondhatom, nagyon szép, egyben biztató teljesítményt nyújtottunk – summázott Ludvig Zsolt edző, miután Frankfurt érintésével, csaknem hétórás repülést követően szerdán reggel az anyaföldre lépett a Betonút-NRK együttese. – Hogy ez a szoros vereség mennyit ér, arról annyit: az azerbajdzsáni bajnokkal, az Európa-bajnokságon harmadik helyen végzett ország topcsapatával játszottunk idegenben. Azzal a csapattal, amely 2002-ben megnyerte az Élcsapatok Kupáját, az elmúlt két-három évben rendszeresen a Bajnokok Ligájában szerepelt. Nem tudták kik vagyunk, talán picit le is becsültek minket, amikor már vezettünk, érezték, nagy a baj: meg is tettek mindent, szó szerint mindent annak érdekében, hogy legalább a mérkőzést megnyerjék. két Nem szoktam a játékvezetővel, a körülményekkel foglalkozni, de ami Bakiban történt, azt a megfelelő fórumon jelezni kívánom. Persze, nincs illúzióm, aligha számíthatunk bármilyen szankcióra, mégsem hallgathatjuk el. A negyedik szettben minden esélyünk megvolt a győzelemre, két meccslabdánk volt, ekkor rettentően érződött a hazai pálya előnye, ne szépítsük: nyomtak bennünket a bírók!

További tapasztalat, hogy a Azerrail kiemelkedően legjobb játékosa Rahimova, aki tizennyolc éves kora dacára a válogatott stabil tagja. Mindazonáltal foghatónak tűnik a keleti rivális, annál is inkább, mert a jövő heti újabb partin 3:1-es nyíregyházi siker is elegendő, míg egy 3:2-es győzelem után – úgynevezett – aranyszett dönt a továbbjutásról.
– Egyértelmű, hogy a visszavágón győzelemre kell játszani – fejtegette Ludvig Zsolt. – Megjegyzem: a sorsolás pillanatában nem sokan gondoltak arra, hogy reményünk lesz a továbbjutásra, ami akár sikerülhet is, ha ezt a szintet tartani tudjuk, no meg sokan kijönnek a csarnokba és egyfajta nyomást gyakorolnak az ellenfélre. Az is biztos, az azeriek nagyon komolyan fogják venni a meccset, ráadásul, most már ismernek is bennünket.

Kamusérülés

Az azeri együttes liberója látványosat betlizett a keddi kupamérkőzésen, akkorát, hogy a hazai tréner kis híján leszedte a fejét. Ekkor vetették be a vendéglátók azt a trükköt, amire fenti nyilatkozatában célzott Ludvig Zsolt. A szabály szerint liberót csak sérülés esetén lehet cserélni, márpedig az ötödik játszmára vadonatúj „mindenest” küldött pályára a Baku. Jóllehet, egyértelmű volt, hogy a poszt eredeti tulajdonosa képes lenne tovább küzdeni, csak éppen a hazai stáb ezt nem erőltette, ehelyett kamusérülést színlelve a cserepadon felejtették. Helyette egy mezőnyjátékos öltötte fel liberót megkülönböztető szerelést, eme, felettébb sportszerűtlen húzás fölött pedig szemetthunyt a nemzetközi ellenőr.

Azreri szösszenetek

Még az odaút során, a ferihegyi repülőtéren Kásás Tamás, háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázóval, megszámolhatatlan cím birtokosával futott össze a nyíregyházi hölgykoszorú. Természetesen a nagy találkozást fotón is megörökítették az érintettek.
A kupamérkőzés helyszínéül szolgáló csarnokban magyar eredményjelzőn követhetik figyelemmel az eredmény alakulását. A szerkezet illeszkedik a létesítmény ódon voltához, alsó hangon hamminc éves lehet...
Az aréna egyébiránt kívülről gyönyörű, belülről magán viseli a szocreál stílus valamennyi elemét. A fagyos teremben a nézők kabátban ültek a lelátón, míg melegvíz híján a zuhanyzásról le kellett mondani a magyar gárda tagjainak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!