Szendrő hírei

2011.04.27. 13:15

Logisztikai bázis épül az árvíz sújtotta területen

<p>Szendrő - Logisztikai bázisként és humanitárius segélyezési-, valamint árvízvédelmi képzőhelyként működik majd az a 16 millió forintból megvalósuló logisztikai központ, melynek alapkövét 2011. április 27-én ünnepélyes keretek közt rakták le a 2010 tavaszi árvizek során súlyos károkat szenvedett Szendrő városában.</p>

A Magyar Ökumenikus Segélyszervezet közreműködésének és a Provident Pénzügyi Zrt. 8 millió forintos támogatásának köszönhetően megvalósuló beruházás lehetővé teszi, hogy a terület lakossága előre felkészüljön egy esetlegesen újra bekövetkező természeti katasztrófára.

AzÁrvízi és humanitárius logisztikai központ 2011. április 27-i ünnepélyes alapkőletételén részt vett Szaniszló János, Szendrő polgármestere, Lehel László az Ökumenikus Segélyszervezet elnök-igazgatója és Szirmák Botond, a fejlesztést 8 millió forinttal támogató Provident Pénzügyi Zrt. vezérigazgatója is. 

A várhatóan 2011 őszére elkészülő központ katasztrófa helyzetben logisztikai bázisként üzemel, a szervezet innen osztja majd a védekezéshez szükséges eszközöket, illetve segélyeket, de humanitárius segélyezési- és árvízvédelmi képzéseknek is otthont ad majd.

„Városunk – Felsőzsolcához és Edelényhez hasonlóan – súlyos károkat szenvedett a 2010 tavaszi-koranyári árvizek során. A természeti csapásban összesen több mint 200 ház sérült meg különböző mértékben, és több százmillió forint kár keletkezett. A logisztikai bázis megépítése lehetővé teszi, hogy eszközökkel és felszereléssel előre készüljünk egy esetlegesen bekövetkező újabb árvízre, enyhítve ezáltal a katasztrófa okozta károkat” – mondta el az ünnepélyes alapkőletételen Szaniszló János polgármester.

„A Magyar Ökumenikus Segélyszervezet folyamatosan segíti és a jövőben is segíteni fogja az árvízkárosultakat, munkatársaink és önkénteseink személyesen adják át az adományokat a családoknak. A tavalyi árvíz visszavonulásával a szervezet megkezdte és mára be is fejezte a sérült ingatlanok felújítását, és az ingóságok pótlását a területen, a logisztikai központ létrehozásával pedig már a jövő kihívásai elé tekintünk. A példaértékű együttműködés eredményeként és a Provident támogatásának köszönhetően a Segélyszervezet szakmai szempontok alapján indíthatja el a fejlesztést.” – tette hozzá Lehel László, a Segélyszervezet elnök-igazgatója.

„A súlyos környezeti katasztrófa után kötelességünknek tartjuk, hogy a rendelkezésre álló eszközeinkkel mi is támogassuk a térségben lakó embereket az árvízvédelmi felkészülésben. Tavaly a vörösiszap-katasztrófában súlyosan érintett károsultak esetében a hiteltartozást engedtük el, jelenleg pedig 8 millió forinttal támogatjuk az árvíz elleni védekezés előkészületeit” – hangsúlyozta Szirmák Botond, a fejlesztést támogató Provident Pénzügyi Zrt. vezérigazgatója.


Katasztrófavédelmi, logisztikai bázist avattak Szendrőben

eszak | 2011.04.27 11:44
Szendrő - Tizenhatmillió forintból valósul meg az a katasztrófavédelmi, logisztikai központ, amelynek alapkövét szerdán délelőtt helyezték el Szendrőben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!