Szabolcs-Szatmár-Bereg

2013.03.15. 13:05

Több tízezren áram nélkül

Nyíregyháza - Az E.ON mintegy 70 ezer ügyfelét érintette tegnap óta az áramkimaradás Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében.

Nyíregyháza - Az E.ON mintegy 70 ezer ügyfelét érintette tegnap óta az áramkimaradás Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében.Csütörtök délután kezdődtek az üzemzavarok az áramellátásban, amikor elérte a rendkívüli időjárás a Tiszántúlt. Akkor még jellemzően inkább Szabolcs-Szatmár-Bereg megyét érintette a probléma, ám az éjszaka során Hajdú-Biharban is több tízezer ügyfél vált érintetté – tudtuk meg Egyházi Nikolettától, az E.ON Hungária Zrt. szóvivőjétől. Mint mondta, jelenleg – az ünneptől függetlenül – minden kollégájuk, illetve további szerződtetett vállalkozók (összesen több mint 500 ember) is a hibák elhárításán dolgoznak. Arról tájékoztatott Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében mintegy 110-120 település érintett, de az ügyfelek száma folyamatosan változik, s az üzemzavarok kezdete sem egy időpontra tehető.

Sorrendet állítanak fel

Így fordulhat elő az, hogy valahol már több mint fél napja nincs áram. Olvasóink arra panaszkodtak képtelenek elérni az E.ON hibabejelentőjét, folyamatosan foglalt, s így még azt se tudják, hogy mikor kapcsolhatják vissza őket a szolgáltatásba. Egyházi Nikoletta ezzel kapcsolatban elmondta, mivel jelenleg a két leginkább érintett megye 104 vonalán több száz hibát kell elhárítaniuk munkatársaiknak, így kénytelenek priorizálni (sorrendet felállítani), s azokkal kezdeni, ahol egy hiba elhárításával akár több ezer embernél is helyre tudják állítani az áramszolgáltatás. – A munkát nagyban nehezítik a hóátfúvások miatt járhatatlan utak, a tegnapi ólmos eső nyomán eljegesedett vezetékek és oszlopok, valamint az az erős, helyenként akár 90-100 km/órás szél is - mondta a szóvivő, megemlítve egy csütörtök délutáni esetet: az egyik kollégám épp egy oszlop tetején illesztette össze az elszakadt vezetéket, amikor a mellette lévő oszlopot az orkán erejű szél egyszerűen kidöntötte, kirántva a munkatársunk kezéből a vezetéket.

Türelmet kér az E.ON

– A meghibásodásokat jellemzően épp a kidőlt, kettétört oszlopok, eljegesedett vezetékek, kidőlt fák okozzák – tette hozzá Egyházi Nikoletta. A hibabejelentő vonal kapcsán türelmet kért, kollégáik folyamatosan dolgoznak, de nagyon sokan szeretnék a céget elérni. S, hogy mikorra várható, hogy teljesen helyreáll a szolgáltatás? – Ez épp az időjárástól függ, a legtöbb nehézséget az erős szél okozza, ha az csitul talán jobban tudunk majd haladni is – mondta az E.ON szóvivője. ÉKN-FÁ

Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében érintett települések (ahol legalább 1000 háztartásban nincs szolgáltatás)

- Ajak

- Balkány

- Bököny

- Búj

- Demecser

- Dombrád

- Ibrány

- Kállósemjén

- Kemecse

- Kocsord

- Kótaj

- Levelek

- Mátészalka

- Nagyhalász

- Nagykálló

- Nyírbéltek

- Napkor

- Nyíregyháza

- Nyírbéltek

- Rakamaz

- Szamosszeg

- Tiszadada

- Tiszadob

- Újfehértó

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!