Szabolcs-Szatmár-Bereg

2013.02.09. 13:21

Az Erdőhát költője a túrricsei presbiter

Túrricse - Az Erdőhát költője címet is viselhetné Kiss Antal túrricsei presbiter, aki emellett még a fa- és kőfaragás művészi megformálásának a tehetségével is bír, legalábbis alkotásai erről árulkodnak.

Túrricse - Az Erdőhát költője címet is viselhetné Kiss Antal túrricsei presbiter, aki emellett még a fa- és kőfaragás művészi megformálásának a tehetségével is bír, legalábbis alkotásai erről árulkodnak. Amikor először találkoztam vele , és beszélgetésünk közben azt találta mondani, hogy nála a versek kilószámra vannak, és többezres nagyságrendben, bevallom tamáskodva hallgattam a kijelentését. A napokban az Erdőhátat járva felkerestem otthonában, és meglepve tapasztaltam, hogy minden szava igaznak bizonyult. Már a lakóház terraszán is fa- és kőfaragványok fogadják a betévedt érdeklődőket: történelmünk jeles alakjainak a feje van itt kifaragva - diófából - művészi kivitelezésben. És amikor verseit is egy kisebbfajta bőröndöt kitöltő nagyságban behozta, még a lélegzetem is elakadt a meglepetéstől.

„Ebben a 30 spirálfüzetben, ami meghaladja a 20 kilogrammot is, több ezer versem található. Vannak itt gyerekversek, vallási ihletettségűek, szerelmes, a szürke hétköznapjaimat, örömömet, bánatomat kifejezőek, valamint még

sírversek is”. A mezőgazdasági gépszerelő szakmával rendelkező 60 éves rokkantnyugdíjas férfiembert nagy tehetséggel áldotta meg az Isten, mondja is állandóan, hogy minden, amije van, tőle van, és az ő hitében éli mindennapjait.

- E. Nagy István - 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!