Szabolcs-Szatmár-Bereg

2013.01.26. 11:28

OEP-finanszírozású járóbeteg-ellátásért küzd Tiszalök

Tiszalök - Tiszalök önkormányzata évek óta harcol azért, hogy a városban és környékén élő betegek minél sokrétűbb és minőségibb ellátást kapjanak.

Tiszalök - Tiszalök önkormányzata évek óta harcol azért, hogy a városban és környékén élő betegek minél sokrétűbb és minőségibb ellátást kapjanak. Gömze Sándor polgármester a jövőre nézve optimsta, ugyanakkor elmondta: a tiszavasvári járóbeteg-ellátó központ kihelyezett belgyógyászati szakrendelése mellett a Jósa András Oktatókórház nyújtotta ortopédiai, reumatológiai, nőgyógyászati, tüdőgyógyászati és fizikoterápiás szakorvosi ellátások az elmúlt 1,5-2 év alatt sajnos lassan, de biztosan eltűntek, hivatalos megfogalmazás szerint nem megszüntették, csupán felüggesztették őket. – Speciális helyzetben vagyunk, hiszen évek óta küzdünk azért, hogy OEP-finanszírozású járóbeteg-ellátás működjön a közel 6000 lekes városban. Egy éve külső támogatásból havi 260 ezer forintot fordítottunk arra, hogy 5 szakrendelés havi 60 vizsgálat erejéig elérhető legyen az itt élőknek, csakhogy ez kevés, ráadásul a pénzügyi források is elfogytak – mondta Gömze Sándor.

- KM-PI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!