Szabolcs-Szatmár-Bereg

2011.07.12. 16:19

Fogaskerék Kisvárda belvárosában

Kisvárda - Újabb köztéri alkotás díszíti Kisvárda belvárosát.

Kisvárda - Újabb köztéri alkotás díszíti Kisvárda belvárosát.Az immáron második éve működő kisvárdai Rotary Klub régóta dédelgetett álma vált valóra a Rotary-emlékmű létrejöttével. A barabási kő alapra állított, a Rotary világszervezet jelképét formázó sárga-kék fogaskereket a szintén klubtag, Fehér Gusztáv készítette a kisvárdai öntödei vállalatnál.

A színes fogaskerék a kisvárdai Várszínház és Művészetek háza előtti parkban hirdeti ezen túl, hogy Kisvárdán is működik a világ egyik legnagyobb civil szervezete, melynek tagjai a társadalom és a gazdasági élet minden területét képviselik. Kiemelt feladatuk a klubok közvetlen környezetében élő, támogatásra szoruló társadalmi rétegek sorsának figyelemmel kísérése, segítése. Ezt vállalta fel a helyi Rotary Klub is, mely megalakulása óta már számos segítségnyújtással, jótékonysági programok szervezésével, egy üde színfoltot jelentő része lett Kisvárdának.

„A Rotary jelképe a fogaskerék. A fogaskerekek minden jól működő szerkezetben egymásba kapaszkodnak. Ez szimbolizálja a Rotary klubok világszervezetének szellemiségét, és ez kell, hogy szimbolizálja azt az egymás nélkül nem működő, a közösség és a város érdekeit szolgáló együttműködést is, mely egy láthatatlan, de annál erősebb fogaskerékként működik a klub és a település lakói, vezetése között. A fogaskerék állandó körforgásával jelzi a múlt, a jelen és a jövő egymáshoz kapcsolódását.” - mondta köszöntő beszédében Leleszi Tibor polgármester.

„Kívánom, hogy a kisvárdai rotarys fogaskerekek folyamatos mozgásban legyenek, együttműködve a városi intézményekkel, civil szervezetekkel, az itt élő polgárokkal és a városvezetéssel.

Kívánom, hogy a most felavatott emlékmű méltó jelképe legyen Kisvárdának, hűen tükrözve azt a szellemiséget, amit a helyi rotaristák felvállaltak.

Kívánom, hogy valamennyi itt élő ember, korra, nemre, politikai és etnikai hovatartozástól függetlenül legyen része a város nagy fogaskerekének.” - zárta szavait Kisvárda első embere.

Dr. Nagy Judit, az RC Kisvárda elnöke megköszönte valamennyi támogató és közreműködő munkáját és segítségét, majd a Művészetek Háza előterében, rendhagyó módon megtartott ülésen, power point-os előadás keretén belül számolt be a klub elmúlt egy éves munkájáról.

Az ülés alkalmával búcsúztatták az egyéb elfoglaltságai miatt leköszönő rotarysta társukat dr. Gál Idát, aki meglepődve és meghatódva, de – elmondása szerint – nem örökre – köszönt el a klubtól.

Mivel a Rotary Klubok „évfordulója” nyár közepén van, ezért utolsó elnöki feladatának eleget téve, dr. Nagy Judit átadta az elnökséget a már előre, egyhangú szavazással megválasztott soros elnöknek, Pintérné dr. Székely Erikának.

Az elkövetkezendő rotary évben a kisvárdai Földhivatal vezetője tölti be az RC Kisvárda elnöki szerepét, az ő vezetése alatt forog tovább a kisvárdai fogaskerék.

„A világnak semmi másra nincs szüksége, mint példákra.

Olyan emberekre, akik az álmaik szerint tudnak élni, és képesek harcolni az elképzeléseikért.”

- Durucz Gabi -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!