Sport

2018.03.05. 12:19

Újpest vs. Mezőkövesd - Koszta volt a nyerőember

Mezőkövesd - Sokat jelenthet még a dél-borsodi sárga-­kékek számára az ­idegenben szerzett három bajnoki pont.

Mezőkövesd - Sokat jelenthet még a dél-borsodi sárga-­kékek számára az ­idegenben szerzett három bajnoki pont.

A mérkőzést felvezető beharangozónkban azt írtuk, hogy a papírforma ugyan a lila-fehérek mellett szól, de arra emlékeztettük olvasóinkat, hogy volt egyszer egy Budapest Honvéd – Mezőkövesd Zsóry FC találkozó, amelyet nagy meglepetésre a vendégek nyertek, és az élvonalban bármi megtörténhet. Szombaton este ez bekövetkezett: az NB I-es bajnokság 21. fordulója keretében ismét nagyot dobott a borsodi gárda, amely 3 pontot gyűjtve maradt versenyben a bennmaradásért folyó ­harcban.

Mlinar egyenlített

A vendégek a napokban elhunyt újpesti csatár, Lázár Bence emlékére sötét felszerelésben léptek pályára és helyzetük a kezdés után még sötétebbre fordult. A toronymagas esélyes ugyanis hamar megszerezte a vezetést, ekkor pedig talán még senki nem gondolta, hogy a találkozó végén a lila-fehérek fognak keseregni és a borsodiaknak lesz okuk az ünneplésre. A vendégek nem roskadtak magukba, nem nyalogatták a sebeiket, hanem szervezetten futballozva jól tartották magukat. Novák hamar je­lezte, hogy nem adták fel a harcot, aztán helyzetek mindkét oldalon akadtak. A magabiztos fővárosiak azt hitték, hogy előbb vagy utóbb belövik a másodikat is, de csalódniuk kellett, mert a kapura sok veszélyt jelentő kövesdiek a lélektani szempontból a legjobbkor, kevéssel a szünet előtt egyenlítettek. Mlinar már korábban is megzör­gethette volna a hálót, amelyet aztán a 41. percben megtett. A nehéz talajon becsülettel küzdöttek a játékosok, akik a kemény belemenésektől sem riadtak vissza (Vad II ezt engedte, fukarkodott a sárga lapokkal). A kapusoknak bőven akadt dolguk és munkájukra egyik oldalon sem lehetett panasz. Az első félidő partiban elő­adott játéka jelezte, hogy a folytatásban is lesz keresnivalója Hudákéknak.

Nagy fordulat

A szünet után nekiveselkedett az Újpest és amikor az 56. percben újra előnybe került, már a zsebében érezte a 3 pontot. Pár perc múlva Cseri és Novák hozhatta volna össze az egyenlítést, de előbbi nem tudta, hogy a lövést, vagy az átadás mellett döntsön, a köztes megoldással pedig elszámította magát. Közepes tempóban csordogált a mérkőzés, amikor Koszta jelentkezett játékra (egyébként meglepetést jelentett, hogy a Tóth L.-Kuttor edződuó a támadót nem jelölte a kezdők közé) és innentől már egyenes út vezetett a fürdővárosiak sikeréhez. Koszta egalizált, majd 11-est harcolt ki és értékesített, így a meccs emberévé vált. A hajrában Tischler lábában volt az egyenlítés, de ott is maradt, mert a csatár óriási helyzetből fölé emelt, majd kisvártatva megszólalt Vad II hármas sípszava. A meccs előtt leírt Mezőkövesd története során először verte meg a nagy múltú hazaiakat. Számukra jelentős tartást adhat a továbbiakra nézve, hogy idegenben diadalmaskodtak és immáron sorozatban hatodszor maradtak veretlenek. A hétvégén a Szombathelyi Haladás ellen otthon játszanak rendkívül fontos összecsapást, és ha ismét nyernek, akkor nyílttá teszik az ­élvonalbeli ­tagságért zajló négyes ­harcot.



Jegyzőkönyv

Újpest FC – Mezőkövesd Zsóry FC 2-3 (1-1)

Budapest, 1546 néző. V.: Vad II (Berettyán, Kóbor).

Újpest FC: Újpest FC: Pajovic (5) – Pauljevic (5), Litauszki (4), Pávkovics (4), Burekovic (4) – Nwobodo (5), Onovo (4) – Simon K. (5), Nagy D. (5, Zsótér (4) – Novothny (5). Vezetőedző: Nebojsa Vignjevic.

Mezőkövesd Zsóry FC: Dombó (6) – Farkas D. (5), Hudák (6), Katanec (6), Vadnai (5) – Mlinar (6), Iszlai (5) – Cseri (5), Bognár I. (5), Tóth B. (5) – Novák (5). Vezetőedző: Tóth László.

Csere: Novák helyett Koszta (7) a 65., Tóth B. helyett Misák (5) a 65., Novothny helyett Tischler (-) a 68., Onovo helyett Sankovic (-) a 84., Zsótér helyett Balázs B. (-) a 84. Cseri helyett Lázár (-) a 85. percben.

Sárga lap: Hudák a 3., Mlinar a 60., Pajovic a 78. percben.

Gólszerző: Novothny (11-esből, 1-0) a 4., Mlinar (1-1) a 41., Nagy D. (2-1) az 56., Koszta (2-2) a 70., Koszta (11-esből, 2-3) a 78. percben.

Nebojsa Vignjevic: – A legnagyobb problémát az okozta, hogy a találkozó előtt mindenki a győzelemről, az elkönyvelt három pontról beszélt. Ez pedig már a dobogó legalsó fokát jelenthette volna. Nem harcoltunk, nem futottunk, nem ültek a ­passzaink, így több teret adtunk a mezőkövesdieknek, akik éltek is a lehetőséggel és jobban akartak nyerni ezen a meccsen, mint mi. A lőtt gólok után leálltunk és elkezdtünk hátrafelé adogatni, nem zártuk rendesen a réseket, a játékunk pedig lelassult.

Tóth László: – Labdarúgó-történelmi sikert arattunk, ugyanis klubunk csapata még sohasem győzte le eddig az Újpestet. A hazaiak korai gólja sem zavarta meg a együttesünket, amely okosan, higgadtan, stílusosan játszva kerekedett a ­hazaiak fölé. Jó úton haladunk, látszik, hogy rengeteg munka van ebben társaságban. A következő héten fontos feladat vár ránk otthon, ahol úgynevezett hatpontos meccset játszunk majd a Haladás ellen. Nem féltem a csapatot, biztos vagyok benne, hogy kiharcoljuk a bennmaradást.



A gólok története

4. perc: a játékvezető szerint Hudák szabálytalankodott a 16-oson belül Novothnyval szemben, ezért büntetőt ítélt. A sértett volt az ítéletvégrehajtó és a jobbra vetődő Dombó mellett jobbal, a bal felső sarokba bombázott, 1-0.

41. perc: Novák gurította a labdát az érkező Mlinar elé. A védekező középpályás jobbról, 13 méterről, jobbal úgy lőtt a bal felső sarokba, hogy Pajovic csak érinteni tudta a labdát, 1-1.

56. perc: Nwobodo jobb oldali labdáját Nagy D. 6 méterről továbbította a kapura, Dombó kiütötte a labdát, Nagy D. azonban ismételhetett és közelről a léc alá emelt, 2-1.

70. perc: Cseri átadását a nem sokkal korábban beküldött Koszta ballal, 8 méterről a kapu bal oldalába helyezte, 2-2.

78. perc: Bognár I. indította Kosztát, aki elhúzta a labdát Pajovic mellett, a kapus pedig buktatta a csatárt és Vad II ezúttal is 11-est ítélt. Koszta futott a labdának és biztosan bombázott a hálóba, 2-3.


[related-post post_id="3784898"]

[related-post post_id="3784782"]

[related-post post_id="3780577"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!