Sport

2017.04.07. 15:00

Holló pontszerző lehet a thaiföldi vb-n

Kazincbarcika, Ózd - Ázsiában, Bangkokban lép dobogóra két B.-A.-Z. megyei súlyemelő a korosztályos világ­bajnokságon.

Kazincbarcika, Ózd - Ázsiában, Bangkokban lép dobogóra két B.-A.-Z. megyei súlyemelő a korosztályos világ­bajnokságon.

Április 3. és 10. között Thaiföldön, Bangkokban rendezik meg az idei ifjúsági súlyemelő-világbajnokságot, amelyen két megyei versenyző is szerepel: a 85 kilogrammos súlycsoportban az Ózdi SFC sportolója, Terebesi Adrián, valamint a +94 kilósok mezőnyében a Kazincbarcikai VSE tárcsása, Holló Szilárd.

Nem lehet figyelmen kívül hagyni a hosszú utazást sem. Pátrovics Géza

A 261 kiló a cél

– Adrián még nagyon fiatal ebben a korosztályban, mindössze 15 esztendős – mondta lapunknak Fodor Emese, az ózdi klub szakosztályvezetője. – A nemrégiben Szombathelyen megrendezett Savaria Kupán 7 országos csúcsot javított a serdülő 77 kilo­grammban, ami azért egy jó alap volt számára a vébére való kiutazás előtt.

A magyar társulat nem egy küldöttségben ment, megy Ázsiába, Terebesi Adrián például ma kelt útra, Bangkokban edzője, Fekete József is ott lesz.

– Eredetileg a 77 kilósok között indult volna, de szakmai okok miatt, és azért, mert nagyobb esélye van előrébb végezni, úgy ítéltük meg, hogy a 85 kilogrammban szerepel majd – folytatta Fodor Emese. – Ebben a pillanatban nem tudjuk, hogy a B vagy a C csoportban mutatja meg tudását, ha utóbbiban, akkor szombaton, ha előbbiben, akkor vasárnap versenyez. Összetettben 261 kilót tud, 116 kilós szakítást, 145 kg-t a lökésben, ha ezt teljesítené, az már szép eredmény lenne tőle.

Elérte, rá is tett

A kazincbarcikai Holló Szilárddal kapcsolatban az már bizonyos, hogy a +94 kilo­grammban a legjobbak között vonul majd ki a bírók és a közönség elé, ugyanis 310 kilós nevezési súlya A csoportot ér, rangsorban a hatodik pozíciót.

– Szilárdnak tavaly nyáron volt egy térdműtéte, amiből nagyon szépen, teljesen felgyógyult – jegyezte meg Pátrovics Géza, a KVSE edzője. – Idén év elején elérte azt a szintet, ahol tavaly májusban tartott, sőt már rá is pakolt néhány kilót. A 20 kilós szabályt kalkulálva 290 kilón kell majd kezdenie, ami 130 kilós szakítást és 160 kilós lökést jelent, amit lazán meg kell csinálnia, nem jelenthet problémát. Persze, egy ilyen távoli versenynél nem lehet figyelmen kívül hagyni a hosszú utazást, valamint az egyéb körülményeket, de maximálisan bízom benne.

Holló Szilárd csak holnap, szerdán veszi célba Thaiföldet, az ő versenynapja április 10., hétfő lesz.

– Ez lesz az első ifjúsági világbajnoksága, eddig serdülő Eb-n volt, de jó versenyzőtípus – tette még hozzá Pátrovics Géza. – Ebben a sportágban sok minden történhet, akár kiesés is, szóval helyezést nem könnyű jósolni, de pontszerző helyre, az 1–8. pozíció valamelyikére várom, várjuk.

ÉM-MI


A thaiföldi magyar csapat

Lányok: Major Nikoletta (48 kg), Árva Cintia Andrea (53 kg), Varga Virág Zsóka (53 kg), Oláh Natália Katalin (58 kg), Breitner Vivien (58 kg), Mitykó Veronika (69 kg), Boros Viktória (75), Pákozdi Éva (+75).

Fiúk: Orsós Richárd (56 kg), Kerekes Patrik (62 kg), Fekécs Sámuel (69 kg), Terebesi Adrián (85 kg), Járóka Gábor (94 kg), Holló Szilárd (+94 kg).


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!