Sport

2016.11.03. 13:55

Thai-box: érmeket szereztek a Splitben rendezett Európa-bajnokságon

Miskolc - Egy arany- és egy bronzéremmel tértek haza a horvátországi muaythai (más néven: thai-box) Európa-bajnokságról a Vita Gym Miskolc versenyzői.

Miskolc - Egy arany- és egy bronzéremmel tértek haza a horvátországi muaythai (más néven: thai-box) Európa-bajnokságról a Vita Gym Miskolc versenyzői.

Fábián Kristóf és Spéth Norbert az utóbbi évek legeredményesebb magyar thai-box harcosai közé verekedték magukat, így nem volt kérdés, hogy a magyar válogatott szakvezetése – Bányász Adrián és Szabó László – számítanak a két miskolci versenyzőre a spliti tízes keretben. A Jászka Krisztián segítségével készülő és edzőként is tevékenykedő fiatalok hosszas felkészülést követően ragyogóan teljesítettek a kontinensviadalon. Az IFMA (ez a legnépszerűbb és a szakmailag a legmagasabb szintet képviselő világszervezet – a szerk.) által rendezett versenyen Európa élvonala lépett kötelek közé és a 25 év alatti kategória 67 kg-os és 71 kg alatti súlycsoportjaiban érdekelt borsodi fiúk remek győzelmeket arattak. Spéth Norbert végül harmadik lett, Fábián Kristófnak pedig a korábban elvesztett döntő után most a dobogó legfelső fokára sikerült harcolnia magát. Pompás eredmény ez a magyar muaythaisport világában és mindezt miskolci kötődésű, a megyeszékhelyen edző sportolók érték el, s ez külön büszkeséggel tölti el Vita Gymet. Csapatukat pedig rengetegen segítették ezekben a hetekben, mind az edzésmunkában, mind a Győri kapuban lévő edzőtermük felújításában – a klub pedig eredményeivel hálálta meg támogatói segítségét.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!