Sport

2016.03.03. 15:07

Magyar Kupa: B sorral is nyert az Újpest Tiszaújvárosban

Tiszaújváros - Magyar Kupa-negyeddöntő-visszavágót játszott szerdán az NB III-as tiszaújvárosi labdarúgócsapat.

Tiszaújváros - Magyar Kupa-negyeddöntő-visszavágót játszott szerdán az NB III-as tiszaújvárosi labdarúgócsapat.

Megerősített biztonsági intézkedésekkel készült a mérkőzésre a hazai klub, a Termálfürdő FC Tiszaújváros az Újpest FC elleni kupameccsre, kutyás rendőrök posztoltak a sportcentrum főbejáratánál, és a megszokottnál több rendező állt szolgálatban. Az első meccsen született 8-1-es újpesti siker, a korai, fél 2-es kezdési időpont, valamint a hideg nem éppen volt közönségcsalogató, így bizonyos volt, hogy nem születik nézőcsúcs, igaz, sok újvárosi iskolás gyerkőc megjelent a lelátón. A budapesti lila-fehérek kezdő tizenegyében két olyan játékos kapott szerepet, akik az első, Megyeri úti felvonáson is ott voltak az első sípszónál a pályán (Balogh B., Kecskés), a hazaiaknál kimaradt az első számú kapus, Tóth Cs., az 1-es mez Koltaié lett, de bekerült a gárdába Horváth T., Czégel, Angyal, valamint Kovács Sz. is.

Lilák fölényben

A házigazdák megerősített védőfallal várták a fővárosiakat, a négy védő előtt ugyanis két előszűrő játszott, ugyanakkor Nebojsa Vignjevic 4-4-2-es felállást gondolt ki erre az összecsapásra. Nagyjából ötven lila-fehér drukker kísérte el Kabátékat a Tisza partjára, akik azt láthatták, hogy mezőnyfölényben futballozik csapatuk, a tiszaújvárosiak térfelén folyik a játék. Vargáék első, Kovács Z. kapujáig eljutó akciója tapsot kapott a 10. percben, de ezután megint visszaálltak szorosra Kerekesék. Rengeteget passzolt az Újpest, a labdát az oldalakon is megjáratták, ám nagy helyzetbe nem tudtak kerülni, mert vagy rossz volt a végkimenet, vagy közbeszóltak a sárga-kékek.

A mély talajon viszonylag békés mederben csordogált a mérkőzés, ez alól csak néhány egy-egy elleni párharc volt kivétel. A szórványos hazai akciók azért hordoztak magukban veszélyt, csakhogy az újpesti 16-os előtt nem születtek jó döntések. A 27. percben Kabát életerős, 19 méterről elvégzett szabadrúgása után Koltai hárított remekül, a találkozó első sárga lapját Czégel gyűjtötte be, amikor meggátolt egy lendületesnek induló vendégtámadást. A 35. percben Varga Z. állt közel a gólhoz, kevéssel lőtt a bal sarok mellé, ez a momentum melegítette valamelyest a hazai nézőket, később Koltai hárította lábbal Gere próbálkozását. Az első félidőben nagy akarattal, keményen harcolt és határozottan védekezett a Tiszaújváros, fölényüket Kabáték nem tudták gólra váltani.

Büszkék lehetnek

A szünetben egy-egy módosítást eszközöltek a szakvezetők, a cserepadról érkező Potyka még tele volt erővel, amire szüksége volt a TFC-nek, míg az Újpestnél egy igazi bal bekk (Mohl) foglalta el a balhátvéd pozíciót. Az 53. percben igencsak piroslap-gyanús dolog történt a gyepen: Kálnoki Kis utolsó emberként követett el szabálytalanságot, de a játékvezető csak sárga kártyát mutatott fel neki, vélhetően amiatt, mert a kitörő Hussein közelében volt még újpesti. Úgy nézett ki, hogy a kupától búcsúzó hazai együttes nagyon szeretne legalább egy gólt szerezni saját pályáján, amivel szépen zárhatnák le MK-szereplésüket. A B sorukkal futballozó lilák nem voltak meggyőzőek, igaz, nem is kellett széthajtaniuk magukat egy számukra edzőmeccsnek beillő találkozón. Ennek ellenére egy óra játék után előnybe kerültek, kihasználták, hogy kicsit lazább volt a házigazdák védekezése. Az egyre mélyebbé és használhatatlanná váló játéktéren nem mindig úgy pattant a labda, ahogyan azt várták a játékosok, akik még próbálkoztak, miként az edzők is. Bocsi Zoltán például lehetőséget adott a 18 éves Nagy Márknak, illetve az 1998-as születésű Papp Istvánnak, hogy érezzék meg, milyen légköre van egy NB I-es csapat elleni mérkőzésnek. Az Újpest meglőtte második találatát is, majd két kapufát a végén, és összességében magabiztosan jutott tovább. A tiszaújvárosiak büszkék lehetnek kupaszereplésükre, és még erre a párharcra is pozitívan gondolhatnak vissza, hiszen mégiscsak egy nagy múltú klub ellen futballozhattak, kétszer.


Jegyzőkönyv

Termálfürdő FC Tiszaújváros – Újpest FC

0-2 (0-0)

Tiszaújváros, 600 néző. V.: Bogár (Vígh-Tarsonyi, Szert).


Termálfürdő FC Tiszaújváros: Koltai – Horváth T., Czégel, Fodor, Molnár L. – Kerekes, Hussein – Angyal, Bussy, Varga Z. – Kovács Sz. Vezetőedző: Bocsi Zoltán.

Újpest FC: Kovács Z. – Pávkovics, Kecskés, Kálnoki Kis, Balogh B. – Filkor, Sankovic, Cseke, Gere – Diarra, Kabát. Vezetőedző: Nebojsa Vignjevic.

Csere: Varga Z. helyett Potyka a 46., Balogh B. helyett Mohl a 46., Cseke helyett Angelov a 68., Filkor helyett Bardhi a 75., Molnár L. helyett Nagy M. a 76., Bussy helyett Papp I. a 82. percben.

Sárga lap: Czégel a 29., Cseke a 43., Kálnoki Kis az 53., Diarra a 82. percben.

Gólszerző: Cseke (0-1) a 60., Kabát (0-2) a 80. percben.

Jók: Czégel, Fodor, Molnár L., Bussy, illetve Kecskés, Balogh B., Sankovic, Cseke.


Bocsi Zoltán: – Minden dicséretet megérdemel a csapat, volt különbség az újpesti és a mostani mérkőzés között, így ki lehet kapni. Befejeződött számunkra a kupa, most már százszázalékosan a bajnokságra koncentrálunk. Gratulálok az Újpestnek a továbbjutáshoz.

Nebojsa Vignjevic: – Nem volt egy igazán jó meccs, mert nagyon mély volt a pálya. Néhány olyan játékosnak is lehetőséget adtam, aki kevesebbet játszik a bajnokságban. Örülök a továbbjutásnak, egy szimpatikus ellenfelet ismertünk meg a Tiszaújvárosban és jó körülményeket.


Továbbjutott: az Újpest FC, kettős győzelemmel, 10-1-es összesítéssel.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!