Sport

2016.03.09. 15:32

Aluinvent-DVTK: A telt ház már biztos Mont-de-Marsanban

Mont-de-Marsan, Miskolc - Két edzést tartott a szerda esti Európa Kupa meccs helyszínén az Aluinvent-DVTK női kosárlabdacsapata. Munkatársunk helyszíni tudósítása Franciaországból.

Mont-de-Marsan, Miskolc - Két edzést tartott a szerda esti Európa Kupa meccs helyszínén az Aluinvent-DVTK női kosárlabdacsapata. Munkatársunk helyszíni tudósítása Franciaországból.

Kettőt edzett a ma esti Európa Kupa negyeddöntő első meccséig az Aluinvent-DVTK női kosárlabdacsapata Mont-de-Marsanban, a Francois Mitterrand nevét viselő sportcsarnokban, a francia Basket Landes otthonában. Az elsőt még kedden este, amelyet egy vacsora követett a szálláson, az Abor Hotelben. Utóbbi szolgáltatás gasztronómiai része rendben (na jó: nagyon rendben) volt, a szálláshely minősége azonban messze elmarad attól, amit a Diósgyőr ad a hozzá érkező csapatoknak, igaz, a lillafüredi Palota Szállót nem könnyű felülmúlni.

A keddi esti vacsi közben, után a többi EK-negyeddöntő első meccse is téma volt. A Diósgyőr új amerikai játékosa, Roneeka Hodges kíváncsi volt arra, hogy mit játszott a török AGÜ Spor együttese a másik török csapat, a Besiktas ellen, és a 11 pontos különbségű siker ismeretében egy játékos statisztikája érdekelte. Nem is csoda, hiszen az ikertestvére, a Doneeka Hodges Kayseriben él, és játszik, és mint kiderült, az AGÜ színeiben kedden 30 percet volt fent a pályán, és 5 pontot szerzett. Vagyis csapatának sikerével elméletileg él az esélye annak, hogy a két tesó még játsszon egymás ellen az Európa Kupában, bár ez csak a döntőben jöhet össze – amit aligha bánna egyikük is –, hiszen a török csapatok másik ágon vannak, a Basket Landes – Aluinvent-DVTK párharc győztese az elődöntőben a francia ESBVA-Lille és a szlovák Good Angels Kosice győztesével mérkőzik meg. Utóbbi csata első összecsapásán 16 pontos előnyt szereztek a pénteki, kassai visszavágóra a franciák, és az eredményben nem is annyira a különbség a meglepő, hanem sokkal inkább az, hogy a szlovák együttes csupán 42 pontra volt képes...

A dobóedzés

A DVTK a második tréningjét szerda délelőtt tartotta, a dobóedzés idején és utána napközben is, odakint hol esett az eső, hol sütött a nap, hol pedig mindez egyszerre volt, ám a veri az ördög a feleségét időjárás közepette a szivárvány nem mutatta magát. Amíg a diósgyőri lányok a csarnokban edzettek, tévések kábelezgettek a pálya mellett, egészen addig tették ezt, amíg egyikük a diósgyőri tréning közepén, amikor a csapat csak az egyik térfélen volt, át nem sétált a pálya közepén, egy a kezére tekert lasszónyi köteg kábellel, maga mögött húzva, hagyva, a ,,végtelenből” induló köteg egyik végét. Ez már Szabó Istvánnak, a csapat technikai menedzserének is sok volt, megkérte a műszakiakat, hogy legyenek kedvesek várják meg az edzés végét, így a stáb tagjai gyorsan eltűntek a teremből.

A fentiekből az is kiderül, hogy lesz élő közvetítés a meccsről, a helyi napilap, a Sud Ouest szerint – amelyik 48 oldalnyi terjedelemben jelent meg, és 1 oldalban foglalkozott a mérkőzéssel – az LFBTV, a TVPi és a TV7 az, ahol képpel lehet majd követni a meccs eseményeit (a rendező klubtól kapott információ szerint ezen a linken lehet követni az eseményeket: " target="_blank">), Magyarországon viszont nincs olyan sportos tematikájú televíziós társaság, amelyik élőben adná az összecsapást.



Azt a találkozót, amelyen a rendező klub tájékoztatása szerint telt ház lesz. A francia klub ugyanis minden jegyet eladott elővételben, és a bár az már említett napilap szerint ez majdan 2500 néző jelent, ezt cáfolni vagyunk kénytelenek, ugyanis megszámoltuk a csarnok ülőhelyeit (állóhelyi elhelyezésre nem alkalmas a létesítmény), amelyből 2050 darab van, és ha ehhez hozzávesszük a mozgáskorlátozottak kísérői részére fenntartott hét ülést, és azt feltételezzük, hogy ahány ilyen szék van, annyian jönnek majd kerekes székkel, akkor is csak 2064 fő lesz a telt ház. Hogy ebben benne lesz az a hétfő óta a helyszín környékén ,,portyázó” öt diósgyőri szurkoló, akik bejelentkeztek a meccsre, vagy sem, tulajdonképpen mindegy. Az biztos, hogy ők megússzák a magyar viszonylatban barátinak nem nevezhető belépti díj fizetését, így kb. 5 ezer forintot spórolnak. De nem ám összesen, hanem fejenként! Ugyanis a Basket Landes honlapjának tanulsága szerint a legjobb helyre szóló felnőtt belépők darabját 18 Euróért, a kevésbé jó helyekre érvényes felnőtt belépőket 15 Euróért adták el, a diákok pedig 12-ért juthattak belépőhöz.


Női kosárlabda Európa Kupa

Negyeddöntő, első mérkőzések

Március 8. (kedd),

  • AGÜ Spor (török) – Besiktas JK (török) 79-68 (14-17, 31-22, 13-19, 21-10)
  • ESBVA-Lille (francia) – Good Angels Kosice (szlovák) 58-42 (16-12, 17-7, 10-14 , 15-9)
  • Bourges Basket (francia) – Sparta&k M.R. Vidnoje (orosz) 68-58 (10-15, 23-15, 14-10, 21-18)
  • Március 9. (szerda),

  • 20.00: Basket Landes (francia) – Aluinvent-DVTK
  • Negyeddöntő, visszavágók

    Március 11. (péntek),

  • 16.00: Sparta&k M.R. Vidnoje – Bourges Basket
  • 19.00: Good Angels Kosice – ESBVA-Lille
  • 17.30: Besiktas JK – AGÜ Spor
  • Március 12. (szombat),

  • 19.45: Aluinvent-DVTK – Basket Landes​

  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!