Sport

2016.02.10. 09:12

Aluinvent-DVTK: Visszavonták López licencét

Miskolc - A spanyol szakember új szerepkörben, szakmai igazgatóként ült a Diósgyőr kispadján.

Miskolc - A spanyol szakember új szerepkörben, szakmai igazgatóként ült a Diósgyőr kispadján.

Miguel del Jesús López Alonso, akit az Aluinvent-DVTK női kosárlabdacsapatánál vezetőedzőként foglalkoztatnak, a CMB Cargo UNI Győr elleni bajnoki meccsen ugyan jelen volt a kispadon, de hivatalosan nem edzői minőségben, hanem szakmai igazgatóként.

A közlemény

Ugyanis a spanyol szakember edzői engedélyét a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége visszavonta. Minderről a magyar kosárlabda-játékvezetők és -ellenőrök honlapján, a jatekvezeto.hu oldalon adtak tájékoztatást a mérkőzések hivatalos résztvevőinek. A regisztrációval használható, vagyis zárt honlapon az alábbi közleményt jelentették meg a múlt héten csütörtökön éjszaka:

Az MKOSZ tájékoztatása szerint Miguel López (DVTK), valamint Orlando Sandoro (PINKK) edzői engedélyét az MKOSZ visszavonta. Egyik edző sem végezhet edzői tevékenységet a további mérkőzéseken.

– Többen próbálták már elmagyarázni nekem, hogy mi történt, hogy mi ez az egész, de én ettől függetlenül ezt nem értem, és nem is akarok ezzel foglalkozni most még, mert lehet, hogy valakiknek éppen az volt a céljuk, hogy eltereljék a figyelmet, a figyelmemet a Győr elleni bajnoki meccsről – nyilatkozta a mérkőzés napján Miguel del Jesús López Alonso.



A neve sem került rá

Az idézett döntés miatt a spanyol szakembernek a neve sem kerülhetett rá a mérkőzés jegyzőkönyvére, ezen, első számú szakemberként Ambrus Erzsébet neve volt olvasható, és rajta kívül, a második számú edzői rubrikába Fodor Csilla erőnléti tréner neve került. A meccs előtt a spanyol szakvezetőt mint szakmai igazgatót mutatta a szpíker szerepet is betöltő Szabó István, a klub technikai menedzsere.

Miguel del Jesús López Alonso szokásától eltérően ezúttal nem az oldalvonal mellett állva, rohangálva, hadonászva, mutogatva hozta le a meccset, ennek az volt az oka, hogy szakmai igazgatói minőségében nem tehette ezt meg, mert erre csak a jegyzőkönyvben szereplő első számú edzőnek, ezúttal Ambrus Erzsébetnek volt, lett volna joga. Ha a spanyol szakvezető nem ülve meccselt volna, hanem habitusának engedve fel-fel ugrál, akkor a játékvezetőknek előbb figyelmeztetniük kellett volna a kispad rendjéért felelős személyt, az edzőt, Ambrus Erzsébetet, és ha ez megismétlődik, akkor technikaival, vagyis büntetődobással kellett volna sújtani a csapatot. És ha ez utóbbiból három is lett volna (mármint a kispad nem megfelelő rendjéért megítélt technikaiból és azt ezt követő büntetőből), akkor az edzőt, vagyis Ambrus Erzsébetet ki kellett volna állítani, vagyis kiküldeni a teremből. Ez esetben szerepét, illetve feladatkörét a második számú edző, Fodor Csilla vehette volna át, aki tiszta lappal indult volna a játékvezetőknél, és ugyanígy egy figyelmeztetés után maximum három technikait kaphatott volna a teremből való kiküldéséig, ha főnöke, Miguel del Jesús López Alonso nem türtőzteti magát.

ÉM-BCS

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!