Sport

2015.08.24. 10:09

Paks vs. DVTK - A visszatért Nikházi büntetője egy pontot ért

Négy vereség után döntetlent játszott szombaton idegenben a DVTK NB I-es labdarúgócsapata.

Négy vereség után döntetlent játszott szombaton idegenben a DVTK NB I-es labdarúgócsapata.Hosszú volt a hiányzók listája a Diósgyőrnél a paksi összecsapás előtt: sérült volt Okuka, Husic, Németh, Ho-Young, Kitl, Griffiths és Grumic, míg Kovács G. eltiltás miatt nem léphetett pályára. Az előző fordulóban, a Debrecen ellen az eltiltott Antal helyett Rados állt a gólvonalon, és a stáb úgy ítélte meg, hogy bár letelt az első számú hálóőr egy meccsre szóló büntetése, további bizalmat kap a horvát portás. A védelem jobb oldalán az idén először kapott lehetőséget Eperjesi, középen Lipták és Tamás igyekezett helytállni, míg a bal szélen – immár szokásosan – a 18 esztendős Nemesre maradt az ott érkező paksi akciók hatástalanítása. Középpályán ezúttal is ott volt az Egerszegi, Barczi, Koman, Bacsa négyes, kiegészülve a sérülése után visszatért, ám kezén könnyített gipszet viselő Nikházival. A támadó szekcióban újoncot avatott Bekő Balázs, aki néhány nap közös munka után máris betette az olasz SSC Napolitól kölcsönbe érkezett Novothnyt.



Vendég-kapufa

Az összecsapást megelőzően eső áztatta a tolnaiak játékterét, így a kezdéskor az vizes, mély volt. Mindez előre jelezte, kemény csaták lesznek a labdáért a gyepen, de azt is előrevetítette, hogy a játékszert is nehezebb lesz megszelídíteni, a pontosnak hitt passzok is pontatlanná válhatnak. Az első negyedórában nem nagyon akadtak helyzetek a kapuk előtt, a paksiak kétszer mozgatták meg Radost, egy szögletnél és Bartha kísérleténél. Utána jött Koman sérülése, kényszerű cseréje, de ez nem zavarta meg a DVTK-t, igaz, a kapura sem volt veszélyes a vendéggárda. A félidő utolsó tíz percét hazai fölény jellemezte, bár a 41. percben vezetést szerezhetett volna a Diósgyőr, amikor Barczi szöglete után Egerszegi csúsztatott a labdába, amit Molnár a felső lécre ütött. Igazán nem alkottak maradandót a felek ebben a felvonásban, ami leginkább dicsérhető volt, az mindkét együttes védőmunkája.


Megsérült a csapatkapitány

Az első félidő 17. percében, egy összecsúszást követően a földön maradt a diósgyőriek csapatkapitánya, Koman Vladimir. A válogatott középpályást ápolni kellett, ám már ekkor látszott, hogy vélhetően nem tudja folytatni az összecsapást (a helyére nem sokkal később Halmai érkezett). Komant hordágyon vitték be az öltözőbe, a hazai nézők egy része tapssal kívánt gyógyulást a vendégcsapat játékmesterének. Nem sokkal később kiderült: az elsődleges diagnózis részleges külső bokaszalag-szakadást állapított meg a jobb lábán, ami azt jelenti, hogy egy ideig nem számíthat a játékára Bekő Balázs vezetőedző.


Hatvanöt perc

A második félidőbe még bele sem melegedtek a játékosok, amikor Hahn remekül eltalálta a labdát, előnybe juttatva ezzel csapatát. Felmerült ekkor, hogy vajon mit tud erre lépni a hátrányba került DVTK, képes-e egalizálni az állást a piros-fehér együttes. Az közismert, hogy a Paks kiválóan kontrázó alakulat, de még mielőtt elringathatták volna magukat abban a dunántúli zöldek, hogy miként fogják berámolni a következő találatot, a borsodiak büntetőhöz jutottak, amiben nagy szerepet játszott Kulcsár, illetve Barczi, aki összességében „élt” ezen a talajon. A sérülés után bevetett Nikházi magabiztos volt mind fejben, mind kivitelezésben, ami azt jelentette, hogy a Diósgyőr 312 perc után szerzett ismét gólt. Igaz, az ezt megelőző is 11-esből született, Koman értékesített büntetőt még a Videoton ellen. Az újonc Novothny megtette, amit tudott, amit a körülmények engedtek bemutatkozó meccsén, a 65. percben „kapta le” a gyepről a DVTK szakvezetője. Két perccel ezután a kapujából kilépő Rados mutatta be cselezőkészségét, míg a hajrában három friss embert vetett be Csertői Aurél. Az elcsigázott, ám nagyon küzdő DVTK azonban állta a sarat, ugyanakkor a végére maradt két nagy helyzet: előbb Bartha ziccerét védte a gólvonalon Rados, aztán Nikházi passza után Barczi nem tudta meglepni Molnárt. A lefújás után a vendégjátékosok odamentek az őket elkísérő mintegy 100 szurkolóhoz, és megköszönték a buzdítást. A Diósgyőr négy vereség után szerzett újra pontot és ezzel félig-meddig elmozdult abból az állapotból, amiben az elmúlt hetekben volt. Hogy ez a „fordulás” teljesen sikeres lesz-e, illetve felszínre kerül-e esetleg (ismét) az edzőkérdés, az a következő, Újpest elleni hazai mérkőzés után dől(het) el.



Jegyzőkönyv:

Paksi FC – Diósgyőri VTK 1-1 (0-0)

Paks, 800 néző. V.: Pintér (Berettyán, Horváth).

Paksi FC: Molnár P. (5) - Kulcsár (5), Gévay (6), Asztalos (5), Szabó J. (6) - Papp K. (5) - Hahn (6), Szakály D. (5), Bertus (6), Bartha (5) - Balázs (5). Vezetőedző: Csertői Aurél.

DVTK: Rados (7) - Eperjesi (6), Lipták (5), Tamás (6), Nemes (6) - Egerszegi (6) - Bacsa (5), Nikházi (6), Koman (0), Barczi (6) - Novothny (5). Vezetőedző: Bekő Balázs.

Csere: Koman helyett Halmai (5) a 19., Novothny helyett Takács T. (5) a 65., Bertus helyett Kesztyűs (-) a 79., Balázs helyett Frőhlich (-) a 79., Szakály D. helyett Kecskés T. (-) a 82., Barczi helyett Boros (-) a 92. percben.

Sárga lap: Lipták az 5., Kulcsár az 51., Gévay az 53., Nikházi a 64., Halmai a 68., Bacsa a 73., Szabó J. a 87. percben.

Gólszerző: Hahn (1-0) a 47., Nikházi – 11-esből (1-1) az 51. percben.

Csertői Aurél: – Az első félidőben le kellett volna rendezni ezt a mérkőzést, volt annyi lehetőségünk, ebben a félidőben az ellenfél talán nem is veszélyeztetett. A második félidőt úgy kezdtük, ahogy kell, gólt rúgtunk, ami egy kicsit bennünket zavart meg, viszont utána is voltak helyzeteink. Nem tudunk mást csinálni, a jövő héttől duplán fogunk dolgozni azért, hogy az ilyen mérkőzéseket behúzzuk. Mert csak akkor tudunk nyerni, ha még ráteszünk egy lapáttal.

Bekő Balázs: – Mindent megtettünk azért, hogy pontot, vagy akár pontokat szerezzünk. Nem a játékunkra gondolok, mert azt lehetett látni, hogy ezen a talajon sokat futballozni nem lehetett, egyébként mind a két csapatnak gratulálok ehhez az önfeláldozó játékhoz. Nagy küzdelem volt, kemény párharcokkal, nekünk az volt a célunk, hogy megforduljon az a tendencia, ami mostanában ránk jellemző volt. Az öltözőben azt mondtam: ha így küzdenek, ha így odateszik magukat, akkor igenis megfordul, mert a futball olyan, hogy megajándékozza azt, aki tesz érte. Volt meccslabdája a Paksnak, ilyenkor sikerül, sikerült ezt hárítani, nekünk is lehetett volna, ha az utolsó passz picivel mélyebb, akkor Barczi előtt százszázalékos ziccer adódik. De nem vagyok elégedetlen, mert azt láttam, amit kértem, hogy megalkuvás nélkül csinálják a dolgukat. Sok volt a hiba, ám csak így lehet elkezdeni, hogy az egész átforduljon, örülök annak, hogy ma így néztünk ki.



A gólok története

47. perc: A hazaiak végeztek el szabadrúgást a jobb oldalon, 27 méterre a diósgyőri kaputól. A 16-oson belülre érkező labdát Lipták kifejelte középre, a játékszer Hahn elé került, aki 17 méterről a jobb felső sarokba bombázott, 1-0.51. perc: Egerszegi ugratta ki Barczit a bal összekötő helyén, akinek a védője, Kulcsár távolról becsúszott, a játékvezető pedig 11-est ítélt. A büntetőt Nikházi végezte el, Molnár balra vetődött, a diósgyőri középpályás pedig beküldte a labdát a jobb alsó sarokba, 1-1.


Miskolc - Közel száz diósgyőri fanatikus látta a helyszínen, hogy a néhány napja igazolt Novothny Somával felálló Diósgyőri VTK pontot szerzett a Paksi FC otthonában. Nézze meg Ön is a Paks vs. DVTK mérkőzés felvételeit! tovább »

Budapest, 2015. augusztus 22., szombat (MTI) - A labdarúgó OTP Bank Liga hatodik fordulójának eredményei és programja. tovább »

Miskolc - Pakson megtört végre a DVTK negatív szériája, a Bekő-legénység négy vereség után pontot szerzett a bajnokságban. Ön szerint ki volt a piros-fehérek legjobbja Pakson? tovább »

"A legfontosabb dolog az, hogy ma mindent megtettünk azért, hogy pontot, vagy pontokat szerezzünk" - nyilatkozta Bekő Balázs, a Diósgyőri VTK vezetőedzője a Paks elleni 1-1-es döntetlen után. tovább »

A labdarúgó OTP Bank Liga NB I 6. fordulójában a Diósgyőri VTK gárdája a Paksi FC vendégeként lépett pályára szombaton 18 órától az "Atomvárosban". Az összecsapásról élőben tudósítottunk a Borsod Online-on! tovább »


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!