Helyi közélet

2011.08.31. 10:55

Sikeres volt „A pálinka megismerése” képzés

Onga - Az Ongai Kulturális Egyesület augusztus 27-én egész napos képzést tartott Ongán „A pálinka megismerése” címmel.

Onga - Az Ongai Kulturális Egyesület augusztus 27-én egész napos képzést tartott Ongán „A pálinka megismerése” címmel.A képzés célja volt, hogy a pálinkafőzésben érdekeltek, a minőségi pálinkát fogyasztók és készítők olyan gyakorlati és elméleti alapismereteket kapjanak a pálinkák, gyümölcs- és borpárlatok érzékszervi minősítéséről, fajtajellegéről, a cefrézés és a pálinkafőzetés minőségjavító lehetőségeiről, melyet a gyakorlatban hasznosítani tudnak, ismereteik elmélyülhetnek, érzékszervi bírálatuk finomodhat. A képzést Lovassy György, okleveles élelmiszeripari mérnök, a Lovassy Pálinka Akadémia ügyvezetője, a z ország egyik legelismertebb pálinka szakembere vezette.

A képzésen több mint 20 fő vett részt, akik az ország legkülönbözőbb településéről érkeztek - Pest, Heves, Nógrád és Borsod megyéből.

A szakember pálinkafőzők és az érdeklődő amatőrök egyaránt érdeklődve hallgatták az íz érzetről, a pálinka érzékszervi bírálatának alapjairól és jelentőségéről, a gyümölcsök, a pálinkák, a főbb fajták jellemzőiről, cefrézési és technológia tanácsokról szóló előadásokat, melyek mind azt a célt szolgálták, hogy miként főzzünk minőségi pálinkát. Gyakorlati jó tanácsokkal is szembesültek a résztvevők, akik a pálinka hibák bemutatását különböző pálinka minták – összesen 46 különböző, a kökénytől kezdve a somon át egészen a fajta tiszta szilvapálinkákig – kóstolása segítségével ismerhették meg. Lehetőség volt a saját, hozott pálinkák közös kiértékelésére is.

A nap végén a tanultak gyakorlati alkalmazásáról is számot adtak a résztvevők, akik önálló pálinka felismerési és bírálati tesztet írtak. Egyéni konzultációkkal, az eredmények kiértékelésével ért véget a képzés, aminek terveink szerint a jövőben is lesz folytatása. A képzést a B.-A.-Z. Megyei Közgyűlés Mecénás Alapja támogatta.

- T. L. -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában