Sport

2011.09.06. 08:46

Négy Nemzet Tornája Miskolcon

Az ázsiai együttes ellen kezd majd Miskolcon a magyar válogatott novemberben.

Az ázsiai együttes ellen kezd majd Miskolcon a magyar válogatott novemberben. A minap ülést tartott a novemberi, miskolci Négy Nemzet Torna szervező bizottsága. A tanácskozás után Kovács Zoltán, a Magyar Jégkorong Szövetség főtitkára az MJSZ honlapjának elmondta: „Elkészült az esemény pontos forgatókönyve. Mint ismeretes, a miskolci torna az EIHC-sorozat része, s a magyar válogatott mellett Ausztria, Olaszország és Japán küldi el a csapatát. A japánok az országukat sújtó természeti katasztrófa miatt visszamondták a szereplést az áprilisi, budapesti divízió I-es világbajnokságon. Akkor az MJSZ részéről az a felajánlás fogalmazódott meg, hogy az ősz folyamán szívesen látjuk Japán nemzeti együttesét Magyarországon. Nos, a távol- keleti ország szövetsége örömmel élt e lehetőséggel, s a japánok már néhány nappal az EIHC-torna kezdete előtt Budapestre érkeznek.”

Olasz és osztrák

A miskolci rajtig hátralévő időben a tervek szerint a káposztásmegyeri Jégpalotában gyakorolnak majd az ázsiaiak.

„A magyar–japán találkozóra a nyitó napon kerül sor, s ennek kapcsán adjuk át a japán szövetség képviselőinek azt a pénzösszeget, amely annak eredményeként maradt a kasszában, hogy nagyon sokan nem váltották vissza az elmaradt magyar–japán vbmeccsre szóló jegyüket – folytatta a főtitkár. – A végső összeg 23 ezer dollár lett. Ami a Négy Nemzet Tornájával kapcsolatos szakmai kérdéseket illeti, olasz és osztrák vezetőbíró is sípol majd. Az MJSZ azt tervezi, hogy november 13- án, vasárnap marketing-szemináriumot szervez a hazai klubok szakemberei számára. Az eseményre várjuk Axel Bammer urat, az EBEL marketing- igazgatóját, s a tervek szerint vele tart az EBEL-ben induló egyik osztrák együttese marketingese is. A Négy Nemzet Tornájáról a Digi TV ad majd közvetítést.”

MJSZ,ÉM


A program

November 11, péntek:

14.30: Ausztria – Olaszország,

18.00: Magyarország – Japán.

November 12., szombat:

13.30: Ausztria – Japán,

17.00: Olaszország – Magyarország.

November 13., vasárnap:

13.30: Japán – Olaszország,

17.00: Magyarország – Ausztria.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!