Helyi közélet

2011.09.02. 14:58

Új Városháza Miskolcon: mi oda bementünk

Miskolc - Egészen pontosan pénteken reggel engedélyt kaptunk arra, hogy bemehessünk az épülő új városházi szárnyba. Az első benyomásunk? Belülről barátságosabb, mint kívülről!

Miskolc - Egészen pontosan pénteken reggel engedélyt kaptunk arra, hogy bemehessünk az épülő új városházi szárnyba. Az első benyomásunk? Belülről barátságosabb, mint kívülről!Ami a lényeg: 2012 januárjában, februárjában jelen állás szerint úgy fest, hogy birtokukba vehetik a miskolciak, és az önkormányzat dolgozói az új miskolci Városházát. Akkortól úgynevezett front office ügyfélszolgálat keretein belül, vagyis egyablakos ügyintézéssel bonyolíthatjuk majd ügyes-bajos dolgainkat. Mindezt Szőke Lászlótól, a Városfejlesztési és Rendezési Osztály vezetőjétől tudtuk meg, aki készségesen végigkalauzolt bennünket az épület együttesen belül.

Kiderült az is, hogy a Petőfi utcáról tulajdonképpen minden iroda az új Városházába költözik majd - a házasságkötő teremmel együtt. Egy darabig viszont a közgyűlési ülések átkerülnek a Petőfi utcára, de csak addig, amíg véglegesen el nem készül a mindent igényt kielégítő, tényleg 21. századi közgyűlési terem. Ugyanakkor mélygarázs is a rendelkezésére áll majd az önkormányzati tulajdonú személygépkocsiknak.

Kellemes atmoszféra

A laikus számára egyébként jelen készültségi állapotában is kellemes atmoszférát sugároztak a levegős, és világos nagy terek, amelyek abszolút nem nyomták össze az embert. A 4. emeleti terasz pedig maga lesz a tökély, hiszen csodás kilátást nyújt az Avas hegyre, a Szent István térre.

A jövő esztendő elejéig azonban van még dolga a kivitelezőknek, hiszen az informatikai rendszer telepítése mellett más belső szerelési munkálatok és a bútorzat beépítése is hátra van.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában