Sport

2015.07.02. 08:36

DVTK: Tamás Márk egy napot csúszó orvosi vizsgálata

Idei harmadik felkészülési meccsén az évad első vereségét szenvedte el a DVTK NB I-es labdarúgócsapata.

Idei harmadik felkészülési meccsén az évad első vereségét szenvedte el a DVTK NB I-es labdarúgócsapata.Kedd után, szerdán is pályára lépett a Diósgyőri VTK élvonalbeli labdarúgó-együttese. A piros-fehérek a büki edzőtáborozás során ezúttal az orosz másodosztályú FK Gazovik Orenburggal csaptak össze az osztrák fővárosban. Bekő Balázs vezetőedző ezúttal többnyire azoknak szavazott bizalmat, akik az előző napon nem kaptak lehetőséget. És bár volt némi esély arra, hogy egy új fiú is bemutatkozik a bécsi edzőmeccsen a DVTK-ban, de Tamás Márk, aki a Puskás Akadémia FC-t hagyja ott a Diósgyőrért, kisebb technikai akadályba ütközött, és csak ma tud részt venni az orvosi vizsgálaton, így a 21 éves védő jó esetben csak csütörtökön este csatlakozhat a büki edzőtáborozókhoz.

Gosztonyi: Haladás

A Diósgyőr jelenlegi bázisától néhány kilométerrel arrébb, Szombathelyen egy a múlt héten a DVTK-tól búcsúzott, – egy ausztriai vargabetű, az osztrák első osztályban szereplő, Wolfsberger AC-nál eltöltött rövid próbajáték után – a Haladásnál kikötött játékos szolgáltatott témát: Gosztonyi András 3 éves szerződést írt alá a vasi zöld-fehérekhez. Bécsben a DVTK ezúttal is – csakúgy, mint kedden az osztrák Admira Wacker vendégeként – kétgólos hátrányba került, és talpra állási kísérlet után egygólos vereséget szenvedett. A piros-fehérek legközelebb pénteken 18.00-tól az ausztriai Leobenben játszanak meccset, az izraeli bajnok, Maccabi Tel-Aviv ellen.

ÉM-BCS, MI



A pályán

FK Gazovik Orenburg – Diósgyőri VTK 3-2 (2-0)

Bécs, Sportplatz Wienerberg, 30 néző. V.: Cem Dogan (osztrák).

FK Gazovik Orenburg: Rudenko – Poluyahtov, Shogenov, Malih (Koronov, 46.), Kabutov (Kobyalko, 52.) – Breev (Appaev, 46.), Parnyakov (Andreev, 46.), Delkin (Bekker, 46.), Vasiev – Druzin, Oievole (Markelov, 52.). Vezetőedző: Robert Jevdokimov.

Diósgyőri VTK: Rados – Eperjesi, Csicsvári, Németh, Husic – Halmai (Egerszegi, 61.) – Balogh A. (Bognár, 46.), Barczi, Boros, Icsó (Bacsa, 54.) – Takács. Vezetőedző: Bekő Balázs.

Gólszerző: Druzin (1-0) a 10., Shogenov (2-0) a 18., Egerszegi, 11-esből (2-1) a 75., Appaev (3-1) a 81., Takács (3-2) a 90. percben.


Bekő Balázs: Nagyon jó mérkőzést játszottunk egy nagyon erős csapat ellen. A fiatalok többsége pálya lépett. Az elején egy picit meg voltunk illetődve, nem éreztük annyira a játék ritmusát. Később rájöttünk, hogy itt is lehet futballozni és meg lehet mutatni, hogy mire vagyunk képesek. A második félidőben már gólokat is rúgtunk, összességében úgy érzem, hogy egy nagyon hasznos találkozón vagyunk túl.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!