Tamás Márk a DVTK-ban?

Tamás Márk (fehér mezben) Diósgyőrben folytathatja pályafutását
Tamás Márk (fehér mezben) Diósgyőrben folytathatja pályafutását - © Fotó: puskasakademia.hu/Takács József
A Puskás Akadémia játékosa szerdán már orvosi vizsgálatra jelentkezhet.

Második nyári (a rimaszombatiak ellen múlt kedden 0-0-val zártak a piros-fehérek), a büki edzőtábor első felkészülési találkozóját vívja kedden 18 órától a Maria Enzersdorfi BSFZ-Arenában az osztrák Admira Wacker ellen a Diósgyőri VTK élvonalbeli labdarúgócsapata. Bekő Balázs vezetőedző együttesére oda-vissza 200 kilométeres út vár, akárcsak szerdán, amikor a bécsi Sportplatz Wienerbergben az orosz másodosztályú FK Gazovik Orenburg ellen futnak ki a gyepre a játékosok. A szakvezető elképzelése szerint, mivel arra a keret létszáma lehetőséget ad, a labdarúgók 90-90 perc terhelést kapnak, vagyis, aki nem játszik az első felvonáson, az a másodikon igen, illetve igaz ez fordítva is. A harmadik felkészülési összecsapáson, pénteken Leobenben az izraeli Maccabi Tel-Aviv lesz az ellenfél, aztán szombaton következik a szombathelyi Király Kupa. A jövő hétre, július 7-re (vagy 8-ra)terveznek még egy fellépést a diósgyőriek, amelyen – információink szerint – a szerb Partizan Beograddal játszhatnak Komanék.

Sándor, Filkor: nem

Egyelőre a Diósgyőrnek három új játékosa van: a dunaújvárosi kölcsönadásból visszatért Nikházi Márk, Lipták Zoltán, illetve Halmai Ramon. Ez a kontingens a napokban tovább bővülhet, ugyanis úgy tudjuk, hogy a DVTK szeretné megszerezni a 26 esztendős szerbiai-magyar csatárt, a legutóbb Pakson játszó Könyves Norbertet. Ezen kívül az is elképzelhető, hogy védő poszton tovább „izmosodnak” a diósgyőriek, ugyanis Miskolcon köthet ki a Puskás Akadémia FC bekkje, Tamás Márk. A 21 esztendős hátvédnek ma, június 30-án jár le a felcsútiakkal 2013 nyarán kötött kontraktusa, vagyis akár már szerdán orvosi vizsgálatra jelentkezhet Miskolcon. Tamás Márk eddig 38 összecsapáson szerepelt az NB I-ben, gólt egyelőre nem szerzett.

Egyik sem lesz

Árki Gábor sportigazgató nem kívánta megerősíteni ezirányú információnkat, viszont a Sándor Györggyel és a Filkor Attilával kapcsolatos kérdés után leszögezte: egyik középpályás sem lesz a DVTK labdarúgója, előbbi Ausztráliába mehet, utóbbi pedig Újpestre. A Diósgyőr egyébként már csak maximum két futballistát kíván igazolni az átigazolási időszakban.

– Molnár István –

 További hírek a Sport kategóriából

Sporthírek