Sport

2015.01.15. 09:23

Három az ideális, de kettő a fix

Miskolc - Rajic távozása után Bősz vagy Egyed lehet a harmadik számú kapus a DVTK-nál.

Miskolc - Rajic távozása után Bősz vagy Egyed lehet a harmadik számú kapus a DVTK-nál.Az ősszel három hónapon át három „rendes” kapusa volt a Diósgyőri VTK NB I-es labdarúgócsapatának. Az alapból a 2014/15-ös kerethez tartozó Antal Botond és Ivan Rados mellé, 2014. szeptember 22-én szerződtették újra azt a Nenad Rajicot, aki a 2013/14-es évad végén távozott a diósgyőriektől. A szerb kapus azok után lett ismét a DVTK keretének tagja, hogy a szeptember 20-án lejátszott DVTK – Bp. Honvéd meccs 16. percében kiállították Antalt (ennek ellenére ezt a meccset vesztett állásból fordítva, emberhátrányban 2-1-re megnyerte a Diósgyőr Bognár és Takács góljaival), és emiatt az eltiltására lehetett számítani, miközben Rados sérüléssel bajlódott. Utóbbi aztán mégis vállalta a játékot a következő fordulóban a Videoton elleni meccsen, miközben Antal letöltötte eltiltását, így Rajic végül egyetlen bajnokin sem állt a DVTK kapujának gólvonalán ősszel. Csupán a Ligakupában jutott szóhoz két alkalommal, egyszer csereként, egyszer pedig kezdőként, de ez utóbbi meccset sem védte végig. Ezek után nem volt meglepő, hogy a múlt hónapban, december 19-én Rajic és a DVTK szakított, ezzel viszont visszaállt a régi rend, vagyis az Antal és Rados kettősnek kell jelentkeznie a holnapi első edzésen.

Ritkán jutna

Az őszt gyakorlatilag két kapussal, Antallal és Radossal tudta le a DVTK (Rajicon kívül az U21-es keret két fiatal hálóőre, Bősz Levente és Egyed Balázs kapott lehetőséget egy-egy Ligakupa-meccsen), de szeptemberi események rávilágítottak arra, hogy ez vékony jég. Ezzel összefüggésben a DVTK NB I-es labdarúgócsapatának kapus­edzőjét, Veréb Györgyöt arról kérdeztük, hogy az ő álláspontja szerint a felnőtt csapat keretében optimálisan hány kapusnak kellene lennie.

– Az ideális, optimális az lenne, ha három kapus lenne – mondta az Észak-Magyarországnak Veréb György. – És az lenne a jó, ha mindhárom közel azonos képességű lenne, ám ezt meglehetősen nehéz összehozni, hiszen ez esetben valakinek nagyon ritkán jutna meccs, vagy egyiküknek sem lenne meg a saját maga által elképzelt meccs­száma. Ezért van az, hogy általában 2 vetélytárs kapus mellé egy tehetséges fiatalt szoktak a kerethez irányítani, szerződtetni a klubok. A leggyakrabban saját nevelésűt, olyat, aki adott esetben megoldást jelenthet az olyan jellegű problémára, mint amilyen minket is kerülgetett szeptemberben.

Arra a kérdésre, hogy hány kapussal kezdi meg a felkészülést az első csapat, Veréb György kapusedző nem tudott pontos számot mondani.

– Kettővel, de lehet, hogy hárommal, vagy néggyel, ugyanis Antal és Rados mellett az U21-es csapat két fiatalja, Bősz és Egyed is jelen lesz, jelen lehet az edzéseken, ha nem is mindig mindegyiken – válaszolta a DVTK kapus­edzője, aki arra a kérdésre, hogy lesz-e kapacitása arra, hogy négy kapus jelenléte esetén mindenkivel megfelelően foglalkozzon, ezt felelte: – Nem egyedüli kapusedző vagyok a DVTK-nál, az utánpótlásnak is van kapusedzője, nem is egy, hiszen Kiss József és Szőke Barnabás mellett Lippai József is ezen a területen tevékenykedik, és mivel utóbbi az utánpótlás szakmai alvezetője, így ő segít be a felnőtt csapatnál folyó munkába.

ÉM-BCS

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!