Sport

2014.03.28. 11:19

20. Vredestein Miskolc Rally - Már csak a jó időt kell várni

Miskolc  - Pénteken az átvételekkel és a prológgal megkezdődik a 20. Vredestein Miskolc Rally.

Miskolc  - Pénteken az átvételekkel és a prológgal megkezdődik a 20. Vredestein Miskolc Rally.Alig több, mint egy hónappal ezelőtt derült ki, hogy megváltozik az ideiglenes versenynaptár, amiben szezonnyitónak az egri futamot tűntették föl. A hevesi megyeszékhelyen idén nem rendeznek versenyt, így március utolsó napjaiban a 20. Vredestein Miskolc Rallyval kezdődik az idei magyar bajnokság. A szervezőbizottságnak tehát a szokásosnál is kevesebb ideje volt, de a verseny hetére már kiegyenesedtek a dolgok.

- Az időhiány miatt egy kicsit kapkodva indult a szervezés, de most már minden összeállít - árulta el a részleteket Adamovits Márk, az esemény főszervezője. - A program hetekkel ezelőtt véglegessé vált, egy pillanatig nem titkoltunk semmit a versenyzők és a nézők elől sem. Nagyon bízom benne, hogy egy remek hangulatú idénynyitónak adhatunk otthont Miskolcon és Borsod megye útjain. Most már csak abban kell reménykednünk, hogy jó idő lesz az előttünk álló három napban.

180 autó

A nevezési lista alapján ismertté vált számok beszédesek: ismét olyan mezőny gyűlik össze Miskolcon, amely évekkel ezelőtt jellemezte a magyar raliversenyeket. Az ORB és a szlovák élvonal 78 autóval képviselteti magát az eseményen, 76 páros nevezett a Rallye2-re, emellett pedig 18 historic autó tart majd időutazást ezen a hétvégén.

- A Miskolc Autóház környékén már pénteken délelőtt meg lehet tekintetni az autókat, és az érdeklődők találkozhatnak a versenyzőkkel is. Itt tartjuk meg ugyanis a szokások átvételeket - folytatta Adamovits Márk. - Ezután délután 4 órára várunk mindenkit a népkerti salakmotor pályára, ahol a Rallye2-es autókkal kezdődik el a prológ, majd a historic és az ORB valamit a szlovák mezőny vegyesen vonul föl. Arra kérnék minden érdeklődőt, hogyha teheti, akkor időben induljon el a körverseny helyszínére, hogy a bejáratnál valamennyire el tudjuk kerülni a nagy sorban állást.

Szombaton a versenyautók a DVTK stadionban pihennek, ahonnan a Puskás Akadémia elleni futballmeccs után rajtol el a mezőny. Innen a bükki gyorsasági szakaszok felé indulnak a párosok - és vélhetően a szurkolók is - ahol a második kört már sötétben rendezik meg. Vasárnap pedig egy Miskolc környéki pályával, valamint az esztendők után visszatért kánói gyorssal és a sátai szakasszal folytatódik a 20. Vredestein Miskolc Rally. Az ünnepélyes díjkiosztót vasárnap délután a miskolci Városház-téren tartják meg.

ÉM-ME


Kapcsolódó cikkek:

Miskolc - Ebben az esztendőben is lesz olyan szakasz a 20. Vredestein Miskolc Rallyn, amelyet a közönség nem látogathat.

Miskolc - Március utolsó hétvégéjén prológ, majd klasszikus bükki és borsodi gyorsasági szakaszok várnak a mezőnyre. Íme a Miskolc Rally programja!

Pénteken a népkerti prológgal kezdődik, szombaton délután pedig bükki szakaszokkal folytatódik a 20. Vredestein Miskolc Rally.

Miskolc - A lillafüredi Palotaszálló és Garadna közötti szakaszon az országban egyedülálló módon szombaton délután autóbuszpótló kisvonat szállítja majd az utasokat.

Miskolcon és környékén megrendezendő rallye bajnokság miatt lesznek több helyen útlezárások.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!