Sport

2013.10.02. 10:25

Elefántkölyök nézőbe megy a Diósgyőr

A beugró Cegléd ellen játszik a Közép-Európa Liga meccset az Aluinvent-DVTK.

A beugró Cegléd ellen játszik a Közép-Európa Liga meccset az Aluinvent-DVTK.

A női kosárlabda Közép-Európa Liga 2. fordulójában, szerdán 18 órától az Aluinvent-DVTK csapata a Ceglédi Elefántkölykök Kosárlabda Klub vendége lesz. A Pest megyei csapat a Hat Agro-Uni Győr tragikus kimenetelű buszbalesete után, a szezon indulása előtt két héttel vállalta a beugró szerepet, azt követően, hogy kiderült, a Rába partiak nem vesznek részt ebben a sorozatban. A ceglédi csapat már a szezon előtt nagyot dobott azzal, hogy vezetőedzőként a lengyel Arkadiusz Konieckivel kötött szerződést, hiszen az új tréner korábban olyan – nemzetközi szinten is magasan jegyzett – együtteseknél dolgozott, mint a lengyel Wisla Kraków vagy az orosz Szpartak Moszkva (utóbbival Euroligát nyert 2007-ben), és nem mellékesen volt a lengyel férfi és a női válogatott edzője is. A ceglédi csapat még a Közép-Európa Ligába való jelentkezése előtt szerződtetett egy 193 centis amerikai centert, a 25 éves Daphnee Frieson személyében, és azóta a lengyel válogatott, 24 esztendős Agnieszka Skobelt is megszerezték. A csapatuk keretének a tagja az egykori diósgyőri játékos, a szerb állampolgárságú Daliborka Vilipic, aki 38 éve ellenére – szülését követően – valószínűleg játszani fog ebben az idényben.

– Azt nem tudom, hogy lesz-e új játékosuk szerda estig a ceglédieknek, vagy ugyanazzal a csapattal állnak ki, akikkel a múlt hét végén Zágrábban, az euroligás horvát csapattól 49 ponttal kikaptak, mert hallani arról, hogy további erősítéseket terveznek – mondta Peresztegi Nagy Ákos, az Aluinvent-DVTK vezetőedzője. – Vagyis egy picit sötétben tapogatózunk, de mivel ezen a meccsen nekünk elsősorban magunkra kell figyelnünk, arra, hogy azt játsszuk, amit szeretnénk, így az ellenfél ,,csak másodlagos”. Az elsődleges a győzelem megszerzése.

(A teljes cikk az Észak-Magyarország szerdai számában olvasható.)


KEL, 1. forduló

  • Aluinvent-DVTK – MBK Ruzomberok 81-66WBC Novi Zagreb – Ceglédi EKK 91-42
  • PINKK Pécsi 424 – Good Angels Kosice 53-57
  • PEAC-Pécs – SBK Samorín 89-68
  • SKBDR Spisská Nová Ves – Piestanské Cajky 55-80

  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!