Sport

2013.03.09. 15:12

Rövidpályás gyorskorcsolya-vb - Knoch továbbjutott 500-on

Debrecen, 2013. március 9., szombat (MTI) - Knoch Viktor továbbjutott 500 méteren az első selejtezőkörből a debreceni Főnix Csarnokban zajló rövidpályás gyorskorcsolya-világbajnokság szombati napján.

Debrecen, 2013. március 9., szombat (MTI) - Knoch Viktor továbbjutott 500 méteren az első selejtezőkörből a debreceni Főnix Csarnokban zajló rövidpályás gyorskorcsolya-világbajnokság szombati napján.A magyar versenyző a hatodik futamban a szám olimpiai bajnokával, a kanadai Charles Hamelinnel, az új-zélandi Blake Skjelleruppal és az ukrán Valentin Danilovszkijjal küzdött a legjobb 24-be kerülésért. A selejtezőfutamokból csak az első kettő léphetett tovább.

A rajtot kétszer kellett megismételni, előbb Hamelin és Knoch ütközött rögtön a start után, majd az újabb indulást az ukrán korcsolyázó bemozdulása miatt fújták vissza.

A harmadik rajt már jól sikerült, Knoch elsőnek fordult az első kanyarba, majd a négy és fél körös táv feléhez közeledve Hamelin megelőzte, de ők ketten ekkorra már óriási előnyre tettek szert a harmadik és negyedik helyen érkező riválisokkal szemben. A futamot végül a kanadai sztár nyerte, a magyar versenyző három tized másodperccel mögötte ért célba.

Az utolsó előtti futamban Liu Shaolin Sándor lépett jégre, s a megismételt rajt után a harmadik helyre állt be. Két körrel a célba érkezés előtt azonban a lett Roberto Pukitis elesett, a magyarnak ki kellett kerülnie, így lendületet vesztett, s az orosz Viktor An megelőzte. Liu Shaolin végül harmadik lett, s nem jutott tovább.

"Az előzetes taktikámba belekalkuláltam, hogy az ellenfelek összeérhetnek, vagy ütközhetnek, ez meg is történt" - mondta az MTI-nek a junior-világbajnoki bronzérmes magyar. "Harmadik voltam, a lett ment előttem, de neki leakadt a korcsolyája, ki kellett kerülnöm, onnantól sajnos elveszítettem a lendületet és a ritmust."

- Kis Tamás MTI - 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!