Sport

2013.03.31. 17:49

Derekasan dagasztották a sarat

Szabolcs-Szatmár-Bereg - Labdarúgó NB III. Tisza-csoport, 17. forduló (16. játéknap), vasárnapi mérkőzések: A Nagyecsed pontot lopott a Szatmár Unió otthonában, nyert a Tiszakanyár a DEAC ellen.

Szabolcs-Szatmár-Bereg - Labdarúgó NB III. Tisza-csoport, 17. forduló (16. játéknap), vasárnapi mérkőzések: A Nagyecsed pontot lopott a Szatmár Unió otthonában, nyert a Tiszakanyár a DEAC ellen.

Szatmár Unió FC–Nagyecsed 1–1 (0–0)

Fehérgyarmat, 300 néző, v.: Bendik G.

Szatmár Unió: Podolyák – Szűcs F., Bakos B., Rebegea, Márton J., Stef, Gavrus (Barboloviciu, 33.), Costea, Chioreanu, Matei (Bartha K., 72.), Tóth T. (Homoki G., 78.). Edző: Virovecz Pál.

Nagyecsed: Makó – Éles R., Doros, Ascsillán, Szántó Z., Sarkadi G., Marian, Baráth G., Petrohai G. (Nyíri Gy., 83.), Batizi-Pócsi N., Varga I. (Némedi G., 88.). Edző: Mircea Bolba.

Ezen a játéktéren körülbelül olyan meghökkentést keltett volna a színvonalas foci, mintha disznótoros vacsorán müzliszeletet szolgálnának fel... A Szatmár Unió a két idegenbeli sikere után nem tudta feltenni az i-re a pontot, a szívósan küzdő ecsediek – akik a második félidőben kétszer jutottak el a hazai kapuig – végül egy ponttal távozhattak. Zöld gyep nem volt, csak sár és víz, a nyuszi pedig le sem ment a pályára – szomorú lett a hazai drukkerek húsvétja.

Gól: Barboloviciu (47.), illetve Doros (80.).

Jó: Rebegea, Márton J., Stef, Costea, Barboloviciu, illetve Makó, Doros, Ascsillán, Marian.

Virovecz Pál: – Játékra alkalmatlan pályán nem tudtuk úgy érvényesíteni az akaratunkat, ahogyan azt szerettük volna, és óriási mezőnyfölényünk ellenére a meglévő helyzeteket sem sikerült értékesíteni, és egyetlen pillanatnyi figyelmetlenséggel elúszott a győzelmünk. Ez egy ilyen mérkőzése volt...Mircea Bolba: – Gratulálok a játékosaimnak a küzdőszellemükhöz. Ezen a pályán futballt játszani nem lehetett, s nekünk egyedül az lehetett célravezető, amit csináltunk. Remélem, ez a pontszerzésünk, amit rendkívül jó csapat otthonában értünk el, önbizalmat ad labdarúgóimnak a folytatásra. További sok sikert kívánok a Szatmár Uniónak!

(Tudósító: Papp Attila)

 

Tiszakanyár–Debreceni EAC 1–0 (0–0)

Tiszakanyár, 150 néző, v.: Nagy F.

Tiszakanyár: Szobonya G. – Hokk Á., ifj. Koskovits Gy., Morauszki, Pócsi, Gergely B., Deák T., Die (Illés A., 90.), Phrakonkham (Csombók Z., 68.), Balázsi P., Haburcsák K. (Haburcsák D., 83.). Edző: Koskovits György.

DEAC: Oláh D. – Tóth Z., Sütő A., Hegyesi (Klein, 75.), Takács Á., Csák, Balogh Zs., Lengyel I. (Marján, 80.), Hajdu N., Buka, Patalenszki (Buzai, 75.). Edző: Sáfár László.

A mély talajú pályán küzdelmes mérkőzés alakult ki, a hazai csapat kiszenvedte a győzelmet a hatalmas sárdagasztás közepette. A „hagyományoknak” megfelelően most sem múlhatott el kiállítások nélkül a kanyáriak DEAC elleni mérkőzése.

Gól: Balázsi P. (63.).

Kiállítva: Csombók Z. (kakaskodásért, 73.), illetve Takács Á. (második sárga lap után, 45.), Hajdu N. (kakaskodásért, 73.).  

Jó: ifj. Koskovits Gy., Balázsi P., Gergely B., Pócsi, Morauszki, illetve Lengyel I.

Háda Tivadar, tiszakanyári egyesületi elnök: – A téli felkészülés alatt az volt a kérésem a csapathoz, hogy a zárt védekezésből próbáljunk kontrákat felépíteni, és lehetőség szerint gólt elérni. Ezen a mérkőzésen a kiállítás adta emberelőnyt nem tudtuk a mezőnyjátékban érvényesíteni, de egy szép támadás végén sikerült a győztes gólt megszerezni. Mindkét csapat elismerést érdemel a mutatott teljesítményért.

Sáfár László: – A játékra alkalmatlan pályán futballról nem lehetett beszélni, csak küzdelemről, szerencsére sérülés nem történt. Mindkét csapat részéről a játékosok nagyon korrektül álltak a körülményekhez, de élvezhetetlen meccsen kikaptunk egy nullra. Háromszor is villant a piros, holott lap nélkül is le lehetett volna vezetni a mérkőzést. 

 

További eredmény: Diósgyőr II–Hajdúszoboszló 0–1.

Szombati mérkőzések

Várda SE–Tiszaújváros 1–1 (0–0)

Kisvárda, 250 néző, v.: Tatár.

Várda SE: Petranics – Tóth Gy., Hegedűs T., Lakatos I., Fodor A., Brankovics P. (Szkunzjak, 90. perc), Iván A., Oláh D., Kornutjak, Miskolczi (Soós T., 73.), Farkas M. (Spekker, 85.). Edző: Révész Attila.

Tiszaújváros: Hamar Zs. – Horváth T., Fodor P., Lippai G., Török A. (Daru, 69.) , Zádori E., Gacsal, Polényi T. (Zádori S., 65.), Gaál G., Molnár G., Dávid Z. Edző: Koleszár György.

Kifejezetten élvezetes, remek mérkőzésnek lehettek tanúi a kilátogató nézők. Mindkét csapat nagy akarással, gólratörően futballozott: a második félidőben a hazaiak magukhoz ragadták a kezdeményezést, ekkor sikerült vezetést szerezniük, majd a vendégek tíz játékossal mindent egy lapra feltéve küzdöttek az egyenlítésért. Ez a hosszabbításban megvalósult, mégpedig 45 méterről, egy lecsúszott beívelés következtében.

Gól: Hegedűs T. (11-esből, 58.), illetve Gacsal (93.).

Kiállítva: Gaál G. (Lakatos I. lerántásért, második sárga lappal, 57.).

Jó: Hegedűs T., Kornutjak, Iván A., Brankovics P., Farkas M., illetve Hamar Zs., Gacsal, Polényi T., Molnár G.

Révész Attila: – Sajnos, a félelmem megalapozottnak bizonyult, ugyanis az újvárosiak nagyon fegyelmezetten, harcosan játszottak. Ahelyett, hogy egy nullnál bebiztosítottuk volna a győzelmet, a vendégeknek a hosszabbítás legvégén potyaízű góllal sikerült egyenlíteniük, ezért azt gondolom, erőfeszítésük, illetve a mi időnkénti pánikolásunk miatt megérdemelten szerezték meg az egy pontot.

Koleszár György: – Jól futballoztunk, ettől függetlenül gratulálok a Várda bajnoki címéhez, ami nem is lehet kérdés. 

 

Baktalórántháza–Cigánd 2–4 (0–3)

Baktalórántháza, 150 néző, v.: Puskás Z.

Baktalórántháza: Gazsi – Geda (Svelta Z., 80.), Szenes I., Kántor F., Rakóczi (Szabó R., a szünetben), Lakatos I., Molnár L. (Csordás G., a szünetben), Kozma J., Fábri, Balogh Zs., Marics G. Játékos-edző: Illés László.

Cigánd: Sánta T. – Pop, Deme A., Tempfli (Cséke, 73.), Vicickó, Tudja, Baksa Z., Roszel, Boldog, Ludescher (Oláh L., 83.), Varga Z. (Csáki R., 64.). Edző: Kocsis János.

Az első félidőben a mezőnyben tejesen egyenrangú ellenfélnek bizonyult a Baktalórántháza, ugyanakkor rövid idő alatt, jól eltalált lövésekkel jelentős előnyt szerzett a Cigánd. A szünet után okosan őrizte előnyét a látogató, miközben a hazaiaknak csak a hajrában sikerült kozmetikázni a vereség különbségén.

Gól: Kozma J. (85.), Szabó R. (90.), illetve Baksa Z. (30. és 32.), Tempfli (36.), Roszel (62.).

Jó: Sánta T., Tempfli, Tudja, Ludescher, Baksa Z., Roszel.

Illés László: – Az első félidő derekán hatpercnyi rövidzárlat eldöntötte a mérkőzést, a folytatásban lényegében a pályán sem voltunk, így sikerült valamelyest szépíteni a különbségen.Kocsis János: – Baksa Zoltán vezérletével az első félidő végén eldöntöttük a mérkőzést, összessségében megérdemelt győzelmet arattunk.

(Tudósító: Gebri Pál)

 

Nyírbátor–Hajdúböszörmény 4–2 (3–0)

Nyírbátor, 150 néző, v.: Kujbus.

Nyírbátor: Tóth Sz. (Opre R., 88.) – Hadházi (Tóth B., 78.), Sipos T., Jeddi, Ricsei, Ráti, Lakatos L., Puskás D., Erdei Z. (Pálvölgyi, 65.), Török I., Nagy D. Edző: Fogarasi Zoltán.

Hajdúböszörmény: Tömöri A. – Szeles A. (Iván R., 83.), Angyalos, Szabó M., Tóth T., Andorkó, Lovas M. (Nagy K., 82.), Bogdanovics, Milovac, Kiss A., Ungi. Edző: Papp Ferenc.

A kiválóan vizsgázott műfüves pályán végig jó iramú, időnként tetszetős játékot láthattak a nézők. Az első félidőben a hazaiak meggyőző előnyt szereztek, amit a második játékrészben a vendégek minden igykezete ellenére megtartottak, és végül magabiztosan nyertek.

Gól: Lakatos L. (19.), Török I. (41.), Jeddi (44.), Pálvölgyi (75.), illetve Szabó M. (74.), Milovac (90.).

Jó: Tóth Sz., Ricsei, Lakatos L., Török I., Nagy D., Pálvölgyi, illetve Szabó M., Ungi, Milovac.

Fogarasi Zoltán: – Végig kezünkben tartottuk a mérkőzést, melyet taktikusan helyenként jó játékkal a közönségünket is kiszolgálva már az első félidőben eldöntöttünk. A második játékrészben átengedtük a területet a vendégeknek, de kontráink állandó veszélyt jelentettek, melynek köszönhetően a negyedik gólunk álomszépre sikeredett. Köszönjük közönségünk biztatását, és külön gratulálok Opre Rajmund élete első NB III-as mérkőzéséhez.Papp Ferenc: – A védekezésben leosztott feladatokat az első félidőben néhány játékosom fegyelmezetlenül hajtotta végre, emiatt óriási előnyt adtunk ellenfelünknek. Gratulálok a nyírbátori csapatnak.

(Tudósító: Janovics János)

Létavértes–Ibrány elmaradt

A két csapat ugyan megjelent a mérkőzés helyszínén, de a mély talajú, vizes játékteret Csorba László játékvezető balesetveszélyesnek minősítette, így a találkozót elhalasztották.

A bajnokság állása

1. Várda SE 16 12 4 – 45–9 40

2. Cigánd 16 11 2 3 27–15 35

3. Nyírbátor 16 11 1 4 33–15 34

4. Hajdúböszörmény 16 9 2 5 35–26 29

5. Tiszaújváros 16 8 5 3 26–14 29

6. Hajdúszoboszló 16 8 1 7 30–22 25

7. Tiszakanyár 16 7 2 7 27–22 23

8. Létavértes 15 7 – 8 26–13 21

9. Baktalórántháza 16 6 1 9 24–33 19

10. Szatmár Unió FC 16 5 4 7 21–29 19

11. Nagyecsed 16 5 3 8 21–29 18

12. Ibrány 15 4 3 8 12–17 15

13. Debreceni EAC 16 3 1 12 11–30 10

14. Diósgyőr II 16 – 1 15 9–73 1

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!