Sport

2013.02.09. 09:51

DVTK: Sekour maradna Pápán

A francia-marokkói középpályás pillanatnyilag egyedül tréningezik.

A francia-marokkói középpályás pillanatnyilag egyedül tréningezik.Egyre inkább bonyolódik Youssef Sekour ügye. A futballista egy évvel ezelőtt érkezett Diósgyőrbe, ahová három évre szerződött, tehát egészen 2014. december 31-ig. 2012 tavaszán tizenegy NB I-es mérkőzésen jutott szóhoz a DVTK-ban, viszont a nyáron úgy találta a piros-fehérek szakmai stábja, hogy minden bizonnyal nem kap majd elég játéklehetőséget az Andrássy úton (többek között azért, mert ugyanerre a védekező középpályás posztra érkezett a válogatott Elek Ákos), így a korábbi sedani futballistát a miskolciak egy évre, 2013. június 30-ig kölcsönadták az ugyancsak élvonalbeli Lombard Pápának. Vagyis, ennek ismeretében mindenképpen váratlan volt az a lépés, hogy a diósgyőriek a téli szünetben visszarendelték a Dunántúlról a 24 éves labdarúgót.

Levél az ügyvédjétől

Egyes vélemények szerint minderre azért került sor, mert a kölcsönadási szerződésben szerepelt az a kitétel, hogy Sekour nem játszhat a két együttes egymás elleni meccsein – márpedig ezt a pápaiak megszegték azzal, hogy Sekourt pályára küldték a november 16-i, 2-2-re végződött bajnoki találkozón. Mások szerint ebben a Győri ETO FC érdeklődése játszott szerepet, amelyről január 16-án a Győr-Moson-Sopron megyében megjelenő Kisalföld című napilap számolt be. Az újság azt is írta: Sekour szívesen folytatta volna pályafutását az ETO-nál, ám a DVTK túl magas kivásárlási árat szabott meg érte. A tárgyalás tényét Dudás Hunor, a DVTK-t működtető cég ügyvezetője is elismerte. A napokban az is kiderült, hogy Sekourral a továbbiakban nem számol Szentes Lázár szakmai igazgató, nem is ,,nevezte" a törökországi edzőtáborba utazó keretbe.

Értesüléseink szerint a visszarendeléssel Sekour (akivel lapunk nem tudott kapcsolatba kerülni) nem ért egyet, mégpedig azért, mert a Nemzetközi Szövetség (FIFA) egyik szabálya azt mondja, hogy egy klub menet közben, az aktuális szezon vége előtt nem szüntetheti meg egyoldalúan az élő szerződést, ahhoz szükséges a játékos beleegyezése is. Ami hiányzik, lévén – úgy tudjuk – Sekour szívesen maradna tavasszal is Pápán, ahol jó teljesítményt nyújtott. Az Észak-Magyarország birtokába került olyan információ is, hogy Sekour, ügyvédje révén, hivatalos levélben meg is kereste a DVTK-t ügye tisztázása miatt. A középpályás egyébként ezekben a napokban egyedül tréningezik, hogy pontosan hol, azt nem sikerült kiderítenünk.

ÉM-MI


Szerdán reggel útra kelt a DVTK NB I-es labdarúgócsapata a törökországi edzőtáborba.

Egy francia nyelvű újságcikk szerint a portugál élvonalban szereplő Vitoria Setúbal szemet vetett Youssef Sekourra, a luzitánok legkésőbb a nyáron lecsapnának a labdarúgóra.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!