Sport

2013.02.17. 19:27

A közepes nem volt elég

Nyíregyháza - Az NRK megszorongatta a Testnevelési Főiskolát, de ezúttal elmaradt az újabb bravúr.

Nyíregyháza - Az NRK megszorongatta a Testnevelési Főiskolát, de ezúttal elmaradt az újabb bravúr.Egy csapásra változott az ábra. Az NRK élvonalbeli női röplabdacsapata idegenbeli győzelmével – ami az előzmények, az alapszakaszban elért eredmények ismeretében joggal titulálható bombameglepetésnek – izgalmat csempészett a Testnevelési Főiskola ellen kiírt, egyik fél három győzelméig tartó párharcba. A korábban lefutottnak hit bajnoki negyeddöntő hirtelen meleggé vált az éremszerzésre esélyes vendégek számára, a vasárnapi második ütközet előtt arcukra is volt írva: halálosan komolyan veszik a dolgukat. A hazaiak persze, iparkodtak, hogy ezúttal is kibabráljanak a fővárosiakkal – nem sikerült. Holott nem sokon múlt.

Az első szettet 19:12-es vezetésről szúrta el a nyíregyházi együttes: a nyitásfogadási hibák miatt olvadt el a tekintélyes előny, a sírból feltámadó látogatók pedig éltek a tácán kínált lehetőséggel. A folytatásban sem adta olcsón bőrét a házigazda, ugyanakkor nem bírt a tarthatatlan Oláh Viviennel, ráadásul az exnyírségi Erős Zsófia is jól osztotta a lapot a túloldalon. Az ugyancsak elúszott második játszma után a combizomhúzódással bajlódó Roma Flórát édesapja csodakenőccsel gyógyítgatta és gyors lelkisegélyt is nyújtott.

Hatásosnak bizonyulhatott a biztatás, az NRK újult erővel próbálta ellensúlyozni a TF kétségkívüli dominanciáját.

Olyannyira, hogy a harmadik etapban reális esély kínálkozott a szépítésre, a feltűnően koncentráltan küzdő, a találkozó során mindössze egy szervát elrontó budapestiek azonban – nem kis nehézség árán – felülkerekedtek, mindazonáltal vért izzadtak azért, hogy megnyerjék az összecsapást. Vagyis, két meccs után egyenlő az állás, de már ez is több annál, amit a papírforma előzetesen ígért.

KM-KT

Röplabda: NB I., női

Bajnoki negyeddöntő, 2. mérkőzés 

NRK-Nyíregyháza–TF Budapest 0:3 (-23, -18, -24)

Vasvári gimnázium, 100 néző, v.: Vári P., Vígh A.

NRK: Botos F. 11, Erdősné 10, Hengsperger A. 5, Ilyés B. 20, Roma F. 7, Akimova 2. Csere: Szabó I. (liberó), Berényi E. Edző: Balázs István.

TF: Tóthné 6, Erdős Zs. 6, Oláh V. 21, Fritz Á. 13, Lakatos E. 7, Antal A. 8. Csere: Kötél D. (liberó), Lutter E. Edző. Hollósy László.

Ász: 4–5. Rossz nyitás: 2–1.

A párharc állása: 1–1

Mesterszemmel

Balázs István: – Közepes teljesítményt nyújtottunk, a TF ma egységesebb volt.

Hollósy László: – Fontos volt ez a mérkőzés, elsősorban lélektanilag.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!