Sport

2013.01.18. 13:28

NFL: A konferenciadöntők jönnek

A konferenciadöntőkhöz érkeztek a tengerentúli nemzeti futball liga (NFL) küzdelmei, ahol a még versenyben maradt 4 csapat mérkőzhet meg az idén New orleans-ban megrendezésre kerülő XLVII Super Bowl fináléba való részvételi jog megszerzéséért.

A konferenciadöntőkhöz érkeztek a tengerentúli nemzeti futball liga (NFL) küzdelmei, ahol a még versenyben maradt 4 csapat mérkőzhet meg az idén New orleans-ban megrendezésre kerülő XLVII Super Bowl fináléba való részvételi jog megszerzéséért. Azt, hogy melyik csapatoknak lehet esélye a Vince Lombardi trófea megszerzésére Molnár Ágnes a Miskolc Steelleaders cheerleader csapat edzője és Száraz Zsolt amerikai futballedző így látja:

A hétvége első összecsapását vasárnap, magyar idő szerint este 9 órai kezdettel rendezik meg az atlantai George Dom- ban. A nemzeti futball konferencia (NFC) főcsoportdöntő mérkőzésén a házigazda Atlanta Falcons fogadja a San Francisco 49ers csapatát. Matt Ryan csapata az előző fordulóban viszonylag simának induló mérkőzésen 27-7 vezetése ellenére csak a szerencséjének és 8 másodperccel a mérkőzés vége előtt berúgott mezőnygóljának köszönhetően került be a döntőbe. Valószínűleg a szerencsénél kicsit többre lesz szüksége azonban a 49ers ellen a sólymoknak, hiszen a Colin Kaepernik által vezetett támadóegység az előző héten valósággal lemosta a Green Bay Packers csapatát és mind futó, mind passzjátékban imponáló fölénnyel került a főcsoport döntőjébe. A mérkőzésen, a forma alapján a 49ers csapata esélyesebbnek tűnik, de a hazai szurkolók sokszor segítették túl az idei szezonban megbízható teljesítményt nyújtó Falcons gárdáját az éppen soron következő ellenfélen és ezúttal is nagy segítségére lehet a George Halas trófea elnyerésében.

Az amerikai futball konferencia (AFC) főcsoportdöntőjére, magyar idő szerint hétfőn éjjel fél 1-kor kerül sor, amit a New England Patriots hazájában a foxborough-i Gillette stadionban rendeznek. Mind a hazai és mind a vendég Baltimore Ravens csapata évek óta az AFC meghatározó csapatainak számítanak. Nem véletlen tehát, hogy megismétlődik a tavalyi főcsoportdöntő és a két csapat között dől el az idén is az AFC bajnoki cím sorsa. Azon a mérkőzésen drámai csatában a patrióták diadalmaskodtak és Bill Belichick csapata az idén is győzelemre készül. Tom Brady-ék az előző fordulóban, sima mérkőzésen verték meg a Houston Texans gárdáját, megszerezve az irányító legenda NFL rekordnak számító 17. rájátszásban elért győzelmét. A Baltimore-i csapat azonban idén sem fogja egyszerűen adni a győzelmet és figyelemre méltó eredmény, hogy az előző fordulóban azt a Denvert búcsúztatták, akik az alapszakaszban a legjobb teljesítményt tudták felmutatni és 1. kiemeltként jutottak a rájátszásba. Ray Lewis-ék azonban nem ijedtek meg a Payton Manning által vezetett Broncos-tól, és meglepetésre kiharcolták a főcsoportdöntőben való szereplés jogát. Az, hogy melyik csapat emelheti magasba a Lamar Hunt trófeát és jut be a február elején megrendezésre kerülő Super Bowl döntőbe hétfő hajnalra kiderül.

- Molnár Ágnes, Száraz Zsolt -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!