Sport

2012.12.12. 11:34

DKSK: megfejtik a találós kérdést?

Idei utolsó hazai bajnoki mérkőzését szerdán este játssza a Work Force-DKSK Miskolc női kosárlabda csapata.

Idei utolsó hazai bajnoki mérkőzését szerdán este játssza a Work Force-DKSK Miskolc női kosárlabda csapata.A piros-fehérek a miskolci városi sportcsarnokban a Zalaegerszegi TK NKK együttesével 18 óra 15 perctől mérik össze tudásukat.

– A 2012-es itthoni zárórára mindenkit nagy szeretettel várunk! – kezdte Peresztegi Nagy Ákos, az élvonalbeli együttes vezetőedzője. – Mivel nekünk merész céljaink vannak a bajnokság alapszakaszának végére, ezért mindenképpen hoznunk kell az összecsapást. A végelszámoláskor minden pont számíthat, ezért még az sem mindegy, hogy a találkozó lefújása után milyen eredmény alakul ki. Arra célzok, hogy Zalaegerszegen 9 ponttal kaptunk ki, így most nagyon lényeges, hogy legalább 10-zel, még még nagyobb arányban diadalmaskodjunk.

Kétarcú társulat

A szakember ezután visszatért a múlt heti, Miskolcon rendezett meccsükre.

– A BSE-FCSM ellen csapatom kétarcú volt – folytatta a tréner. – Ugyanis eltérő felfogásban küzdöttünk, máshogy kosárlabdáztunk az első tizennyolc percben és a maradék huszonkettőben. Az első periódusban 36 pontot kaptunk, a másodikban viszont csak tizenhetet. Jómagam természetesen azt szeretném, ha mindig az utóbbi fordulna elő, de kívánságom nem mindig válik valóra.

Amikor hullámzásuk okairól faggattuk Peresztegi Nagy Ákost, a mester kertelés nélkül felelt:

– Nem tudom, hogy miért tudunk egy mérkőzésen először halványan, majd kiválóan teljesíteni. Nem akarok a sajtón keresztül üzengetni a lányoknak, egyébként is csak találgatni tudnék. Maradjunk annyiban, hogy keresem-kutatom ennek a bizonyos hullámzásnak az okát. A játékosok lelkéhez akarok hozzáférni, ha ez sikerül nekem, akkor megfejtem a találós kérdést. A csapat alapvetően képes az egyenletes jó teljesítményre és nem csupán a fellángolásra – ha mindenki utat talál magában az erők mozgósításához.

A Work Force-DKSK Miskolcban Fürtös Kata kisebb térdsérüléssel bajlódik, kénytelen volt edzést is kihagyni, de mindenki azon fáradozik, hogy szerda estére harcra kész állapotba kerüljön. Az bíztató, hogy társai egészségesek, így a szakvezetőnek ebből a szempontból nem fáj a feje.

ÉM-KT


A diósgyőriek kedden este közönségtalálkozót tartottak a Szinvapark bevásárlóközpont második emeletén.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!