Sport

2012.09.23. 19:38

Teljes miskolci siker született

A győzelemért járó serleget a tragikus hirtelenséggel elhunyt Ludas Zoltánnak ajánlották föl a résztvevők.

A győzelemért járó serleget a tragikus hirtelenséggel elhunyt Ludas Zoltánnak ajánlották föl a résztvevők.A versenyzők és a nézők között is abszolút pozitív fogadtatásra talált a népkerti Speedway Arénában megtartott quadverseny. A négykerekű motorosok a salakmotoros szabályrendszer alapján küzdöttek meg egymással, annyi különbséggel, hogy itt futamonként hárman álltak oda a rajtkötél mögé. A viadal országos viszonylatban is komoly érdeklődés mellett zajlott le, hiszen hazánk számos városából, összesen 15 quados érkezett a borsodi megyeszékhelyre.

Mindenhonnan jöttek

- Nagyszerű érzés volt, hogy a szakágból ennyien érdeklődnek az új kezdeményezésünk iránt – összegzett Popik János, főszervező. – Debrecenből, Mosonmagyaróvárról, Kecskemétről, de még Pécsről is eljöttek hozzánk, ami a jövő szempontjából mindenképpen biztató. Úgy gondolom, hogy a közönség is jól szórakozott, a quadok küzdelme mellett ugyanis több betétfutam is színesítette a rendezvényt.

Kazár, Tóth, Kunkli

A próbaverseny abszolút miskolci sikerrel zárult: a döntőbe ugyanis Kunkli Tivadar, Tóth Demeter és Kazár Miklós került be, ahol Kazár végül rajt-célgyőzelmet aratott.

- Az előfutamok során 14 pontot gyűjtöttem, majd a vigaszágról sikerült beverekednem magam a fináléba – tekintett vissza Kazár Miklós. – A döntőben rajtoltam a legjobban, így nagy csatában sikerült legyőznöm két remek miskolci riválist. Összességében egy nagyon színvonalas, pörgős, jó hangulatú délutánt tölthettünk együtt, mindenki teli szájjal vigyorgott a verseny végén. Ebből azt lehetett leszűrni, hogy van igény a folytatásra. A MAMS által bejegyzett rendezvény volt, ha még idén három hasonló eseményt tartanánk, akkor akár nyílt bajnokság keretében is értékelhetnénk a legjobbakat. Köbcentihatár nem volt, ezért mindenki olyan motorral indult, amilyennel akart. Annak is örülök, hogy a raliautómmal is mehettem néhány kört a miskolci oválon. Igyekeztem látványosan, a palánkhoz néhány centire közlekedni. Nagyon bízom benne, hogy idén, de jövőre mindenképpen lesz folytatása ennek a kezdeményezésnek.

Posztumusz Ludasnak

A szervezők azt már a verseny előtt eldöntötték, hogy az első helyért járó díjat Ludas Zoltán kapja meg. A tervek szerint a nyíregyházi quados is ott lett volna az indulók között, ám közvetlenül a népkerti esemény előtt, 23 évesen tragikus körülmények között elhunyt. A Bajnokok az Arénában névre elkeresztelt viadalt ezért Ludas Zoltán emlékversenyként tartották meg. A leggyorsabb tehát Kazár Miklós volt, mögötte Tóth Demeter és Kunkli Tivadar ért célba a hangulatos quados, autós és motoros délutánon.

ÉM-ME

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!