Sport

2012.08.29. 18:26

MK döntőt (is) rendezne a DKSK-Miskolc

Miskolc - A négy közé jutás esetén a Magyar Kupa, és a Közép-európai Női Liga fináléját is ,,bevállalnák”.

Miskolc - A négy közé jutás esetén a Magyar Kupa, és a Közép-európai Női Liga fináléját is ,,bevállalnák”.A DKSK-Miskolc női kosárlabdacsapata ebben az évben három fronton harcol majd. Az élvonalbeli bajnokság mellett a Magyar Kupában és a nemzetközi színtéren, a Közép-európai Női Ligában is. A három front közül a Nemzeti Bajnokságban való részvételnek ugyan elkészült már a versenynaptára, amelynek érdekessége, hogy olyan elemet is tartalmaz, ami nem szerepelt abban a versenykiírásban, amelyre a nevezésüket beadták a csapatokat működtető sportszervezetek a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének. A sportág vezérkara által megszellőztetett tervek szerint az alapszakasz után egy középszakaszt is beiktatnának a programba (január közepétől március közepéig), melynek során a négy legjobb szlovák csapattal játszana mérkőzéseket a honi alapszakasz négy legjobbja. Ez a terv azonban nem mindegyik magyar csapatnak nyerte el a tetszését, tudomásunk szerint a négybe jutásra esélyes Zalaegerszegnek sem igazán tetszik, hogy esetlegesen több száz kilométereket kelljen utazniuk az eredetitől eltérő új lebonyolítási forma miatt. Hogy végül lesz-e, belekerül-e utólag a versenykiírásba a középszakasz, arról szeptember első hétfőjén születhet döntés, ugyanis ekkor találkoznak a szövetségben az élvonalbeli klubok képviselői, akik időpont egyeztetésre hivatalosak. A fentiek miatt az is elképzelhető, hogy nem a már kiadott versenynaptár szerint rendezik meg majd a meccseket, vagyis, hogy az első hónapban, októberben mégsem játsszák le az alapszakasz több mint egyharmadát.

Döntőket

Az viszont már biztosnak tűnik, hogy a Közép-európai Női Ligában is induló DKSK-Miskolc a nemzetközi színtéren mikor játssza a meccseit. A sorozatban az első találkozója november 21-én, hazai környezetben lesz a piros-fehéreknek, amikor is az osztrák FF Post Viena gárdáját fogadják. Az itteni csoportmeccsek január 23-án zárulnak, és amennyiben a háromcsapatos csoport első két helyének egyikén végez a Diósgyőr (a harmadik résztvevő a cseh Kara Trutnov lesz), akkor bejutnak a sorozat fináléjába, amit a tervek szerint február 23-24-én rendeznek meg.

– Vezetőedzőnkkel, Peresztegi Nagy Ákossal már egyeztettünk arról, hogy egy esetleges jó szereplés esetén megpályáznánk a Közép-európai Női Liga Final Fourjának megrendezését – tudtuk meg Szabó Tamástól, a DKSK-Miskolc együttesét működtető gazdasági társaság ügyvezető igazgatójától, aki további meglepő kijelentést tett: – De nem csak ebben a küzdelemsorozatban, hanem a Magyar Kupában is szívesen lennénk házigazdái a négyes döntőnek, úgyhogy ha sikerülne bejutnunk a legjobb négy közé, biztos, hogy megpályázzuk a rendezési jogot. Azért szeretnénk döntőket rendezni, mert a tavalyi évben is magunk mellett tudhattunk egy lelkes szurkolótábort, – ami reményeink szerint ebben az évben tovább fog növekedni, hiszen az előttünk álló szezonban egy erősebb Diósgyőrt láthatnak majd a drukkerek, – és a közönséggel együtt egy nagy erős közösséget alkotva, a segítségükre számítva olyan eredményeket szeretnénk elérni az idén, ami méltó a diósgyőri női kosárlabdázás múltjához, hagyományaihoz.


Női NB I/A csoport, 2012/13

A versenynaptár alapján készített sorsolás  

1. forduló, október 3. (szerda): Ceglédi EKK – DKSK-Miskolc

2. forduló, október 6. (szombat): DKSK-Miskolc – AKSC Szekszárd

3. forduló, október 10. (szerda): Zalaegerszegi TE NKK – DKSK-Miskolc

4. forduló, október 13. (szombat): BSE-FCSM – DKSK-Miskolc

5. forduló, október 17. (szerda): DKSK-Miskolc – Uniqua Euroleasing Sopron

6. forduló, október 20. (szombat): UNI Győr – DKSK-Miskolc

7. forduló, október 27. (szombat): DKSK-Miskolc – MKB Euroleasing Vasas

8. forduló, november 3. (szombat): Bácsbasket – DKSK-Miskolc

9. forduló, november 10. (szombat): DKSK-Miskolc – Pécsi EAC

10. forduló, november 17. (szombat): DKSK-Miskolc – Ceglédi EKK

11. forduló, november 24. (szombat): AKSC Szekszárd – DKSK-Miskolc

12. forduló, december 1. (szombat): DKSK-Miskolc – Zalaegerszegi TE NKK

13. forduló, december 8. (szombat): DKSK-Miskolc – BSE-FCSM

14. forduló, december 15. (szombat): Uniqua Euroleasing Sopron – DKSK-Miskolc

15. forduló, december 22. (szombat): DKSK-Miskolc – UNI Győr

16. forduló, január 5. (szombat): MKB Euroleasing Vasas – DKSK-Miskolc

17. forduló, január 12. (szombat): DKSK-Miskolc – Bácsbasket

18. forduló, január 19. (szombat): Pécsi EAC – DKSK-Miskolc

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!