Sport

2012.08.22. 10:29

Itthon kezelik tovább Spicit

Középfülgyulladás vagy túlhajszolás okozta a raliversenyző rosszullétét Aradon.

Középfülgyulladás vagy túlhajszolás okozta a raliversenyző rosszullétét Aradon.Az aradi raliverseny előtti pályabejáráson rosszul lett Spitzmüller Csabát már Miskolcon kezelik tovább. Bő egy héttel ezelőtt került be az aradi kórházba, ahonnan ijesztő híreket lehetett róla hallani. Azóta annyi kiderült, hogy az előzetes vélemények alapján jobb a helyzet, amit a Romániában elvégzett MR-vizsgálat eredménye is alátámaszt.

Az első ijesztő hírek után sokkal jobb a történet. Ami a legfontosabb, hogy nem agyi jellegű a baj, amit szerencsére az MR vizsgálat egyértelműen kimutatott.

Diagnózis

- Két eshetőség lehet, az egyik a középfülben egy gyulladás következtében adódtak ezek a problémák, a másik pedig, hogy túlhajszoltam magam és ez okozta a szédülést és a túlzott rosszullétet. Valamelyik a kettőből, de akár az is lehet, hogy ezek együtt okozták a problémámat. – mondta a már ismét Miskolcon tartózkodó autóversenyző. - Azt gondolom, az első hírekből levonható következtetésekhez képest mindenképp jobban hangzanak ezek a dolgok. Az viszont tény, hogy nagyon nehéz napokon vagyok túl, a rosszullétemkor azt gondoltam, hogy teljesen megváltozik az életem. Keveset tudtam magamról, két napig a szememet is zárva kellett tartani, ellenkező esetben forgott velem a világ.

Visszavárják a többiek

Időközben rengeteg pozitív hatás érte Spitzmüller Csabát. Az aradi versenyen például Bogdan Marisca (román railis) és csapattársai kiragasztottak az autójukra egy nem kötelező matricát, amin a következő felirat állt: VÁRUNK VISSZA SPICI! A miskolci versenyző állapotáról rengetegen érdeklődnek nap, mint nap.

- A sporttársak hozzáállása is rendkívül pozitív volt számomra. Nagyon sok szeretetet kaptam a kórházi dolgozóktól is, régi ismerősként kezeltek, igazából nem is értettem, hogy miért jár ez a kitüntetett figyelem nekem. Amikor eljöttünk, akkor is úgy búcsúztak el tőlem, mint régi jó barátoktól szokás. Most pedig azon vagyok, hogy minél hamarabb felépüljek. Nagyon szeretnék rövidesen visszatérni, mert az életem a rali. Nyilván első az egészség, ezért az orvosok utasításait maximálisan be fogom tartani. Csütörtöktől elkezdődnek nálam a miskolci kivizsgálások, de bízom benne, hogy semmi gond nem lesz, és rövidesen ismét a pályákon elért eredményeimről lehet majd beszámolni. Szeretném megköszönni mindenkinek az érdeklődését, azt álmomban sem gondoltam volna, hogy ennyien aggódnak értem. Ez is erősít abban a hitben, hogy a helyem továbbra is ebben a sportban van.

ÉM-ME


16.08.2012 | A szerdai pályabejárás során rosszul lett, és kórházba kellett szállítani Spitzmüller Csabát. A román rallybajnokság hatodik futamára készült a navigátorával együtt, amikor folyamatos szédülés fogta el, ezért kénytelen volt az út szélére húzódni. Az állapota azonban a pihenés után sem javult, sőt csak rosszabbodott. Spici elájult, ezért az aradi kórházba vitték.

 


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!