Sport

2012.06.25. 18:51

Foci Eb 2012 - Az én Eb-m: Benőcs Tibor - Portugál – német finálét vívnak majd Kijevben

Tiszaújváros - Kassai Viktorék tévedése csak a tévéfelvétel megtekintése után vált egyértelművé.

Tiszaújváros - Kassai Viktorék tévedése csak a tévéfelvétel megtekintése után vált egyértelművé.A Tisza TV-Tiszaújvárosi Phoenix KK NB I/B-s férfi kosárlabda csapatának edzője rendre családi körben nézi a labdarúgó Európa-bajnokság mérkőzéseit.

– Hol a kertben, hol a szobában szurkolok a fiaimmal és a feleségemmel – kezdte Benőcs Tibor, majd hozzátette: – Természetesen azon melegében kielemezzük a történteket, amelyeket vérmérsékletünk szerint kommentálunk.

Izgalmakban nincs hiány

Az ismert szakember kijelentette, hogy a tornán színvonalas és jó mérkőzéseket rendeznek, ráadásul izgalmakban sincs hiány.

– A csoportmérkőzések során sok meglepetés is született – folytatta Benőcs Tibor. – Elegendő csak a hollandok korai búcsújára utalnom, de azt sem vártam, hogy a házigazda lengyelek, valamint ukránok sem élik túl a selejtezőt. Az egyenes kieséses szakaszban már fokozódik a feszültség: az olasz – angol negyeddöntő például nem hozott szép játékot, de az tagadhatatlan, hogy az utolsó pillanatokig vibrált a levegő a stadionban. Jómagam egyébként a portugáloknak szurkolok, szerintem az is elképzelhető, hogy Cristiano Ronaldóék megnyerik az Európa-bajnokságot. Remek futballt játszanak, gyorsak, lendületesek, kreatívak. Ahhoz sem kell különösebb tudomány, hogy megjósoljam: másik ágon a németek lesznek a finalisták.

A tiszaújvárosi sportember a kontinensbajnoksággal kapcsolatos csalódását is szavakba öntötte:

– Számomra némi elkeseredést jelentett az, hogy Kassai Viktorékat hazaküldték, az Eb előtt ugyanis azt gondoltam, hogy a magyar ötös a döntő vezetésére is felkérést kap az UEFA illetékeseitől. Természetesen abban a pillanatban kellett dönteniük arról, hogy a labda áthaladt-e a gólvonalon az angol – ukrán összecsapáson, később, a televíziós felvétel megtekintése után, már könnyű okoskodni. Elárulom, hogy elsőre én sem láttam, hogy benn volt-e a labda, vagy sem, csak az ismétléskor szembesültem a tévedés tényével... Ezért nincs mese, be kell vezetni a videobírót! Így van ez az NBA-ban, valamint az NHL-ben is, ezért nem értem, hogy a FIFA miért nem lépett már?

ÉM-KT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!