Sport - Foci

2008.06.03. 19:56

A Budapest Honvéd indul az Intertotó kupában

<p>A Budapest Honvéd képviseli a magyar színeket az idei Intertotó kupában - tudatta kedden a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) honlapja. A kispestiek a sorozat első körében kazah ellenféllel mérkőznek majd meg.</p>

A Honvéd valószínűleg a Jetiszu Taldikorgan ellen lép pályára. A Jetiszu az előző bajnokságban ötödik volt, a jelenlegi pontvadászatban negyedik helyen állnak. Az első mérkőzés Kazahsztánban lesz június 21-én vagy 22-én, a visszavágó egy hét múlva Magyarországon.

A továbbjutó a cseh Teplicével találkozik július 5-én vagy hatodikán. Ennek a körnek a győztese az osztrák Sturm Graz - Cracovia(lengyel)/Szoligorszk(fehérorosz) párosítás győztese ellen harcolhatja ki az UEFA kupa második selejtező körébe jutást július 19-én vagy 20-án, illetve az egy hét múlva rendezendő visszavágón.

A Magyar Kupa második helyezettjeként a nemzetközi porondra lépő együttes azért juthatott szerephez, mert korábban több indulásra jogosult klub (Fehérvár, Újpest, Kaposvár) nem kívánt élni a lehetőséggel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!