Sátoraljaújhely hírei

2018.03.06. 13:50

A H1N1 okozta a megbetegedést Sátoraljaújhelyen

Sátoraljaújhely - A H1N1 vírus 2009-2010-ben okozott nagyobb járványt a világban.

Sátoraljaújhely - A H1N1 vírus 2009-2010-ben okozott nagyobb járványt a világban.

Újra felbukkant a H1N1, az influenzavírus okozta megbetegedésben hunyt el egy férfi Sátoraljaújhelyen. A H1N1 vírus 2009-2010-ben okozott nagy járványt a világban és Magyarországon, most egy fertőzés történt.

Dr. Orosz János, a Sátoraljaújhelyi Erzsébet Kórház Központi Intenzív Osztályát vezető főorvos elmondta, súlyos állapotban került hozzájuk a beteg, fokozódó légzési nehézségekkel. A betegség kezdete után tíz nappal került kórházba, állapota a terápia ellenére sem javult. A tünetek típusosak voltak, s a laborvizsgálatok a H1N1 vírust mutatták ki. Ilyen járvány évekkel korábban volt, most az influenza vírus B törzse okoz járványt az országban.

Sátoraljaújhelyen, akárcsak más kórházakban, látogatási tilalmat rendeltek el az influenzajárvány miatt. Ez volt az egyedüli H1N1-es eset, de országszerte több mint negyven, más vírustörzzsel megfertőződött influenzás beteg is lélegeztetésre szorul.

Mitől függ a súlyossága?

A főorvos kifejtette, a betegség súlyossága attól függ, mikor ismerik föl, milyen az adott ember immunológiai állapota, s, hogy milyen szerveket támad meg a vírus. Veszélyesebb, ha az alsó légutakat, a tüdőt. Amennyiben a beteg állapota nem javul a pihenés és a kezelés ellenére, és szövődmények jelentkeznek, vissza kell menni az orvoshoz.

ÉM-TB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!