Szponzorált tartalom

2021.09.04. 08:09

Túl a víruson újult erővel

A pályázatok lebonyolítása, megvalósítása a pandémiás időszakban is folytatódott.

Fotó: PH

Sajókeresztúr települést sem kerülte el a vírus, így több család is érintett volt, kit erősebben, kit gyengébben nyomott le. Én személy szerint hosszasan és nagyobb legyengüléssel mentem keresztül a fertőzésen – idézte fel Kollár Miklós polgármester. A bezártság időszakában településünk önkormányzata folyamatosan ellátta teendőit, az intézményi rendszerrel együttesen. A konyhánk folyamatosan ellátta a szociális étkezőket, az óvodánk bezárás nélkül működött, a hivatal folyamatosan vitte a közigazgatási ügyeket és az idősellátó hálózatunk megállás nélkül dolgozott. A veszélyhelyzetben elrendelt bezárás sajnos a művelődési házunkat és a konditermünket érintette nagyon sok látogató és használó sajnálatára – tette hozzá.

Online kommunikáció

A helyi iskolánk is áttért az online oktatásra. Ezen idő alatt a közösségi oldalakon próbáltunk vetélkedőket, rajzversenyeket lebonyolítani. Húsvétkor minden házhoz eljuttatunk egy ajándékcsomagot. Az oltási kampányoknál segítettük a háziorvosi szolgálatot az oltakozókat a oltópontokra szállítani. A Kórház részére biztosítottuk a fesztiválsátrunkat az oltóponti adminisztráció lebonyolítására. Sajnos azt tapasztaltuk, hogy a vírus az egymással szembeni toleranciát gyengítette és felerősítette az elszigetelődést. Nagyon jó volt már, amikor a részleges, majd a teljes szabad mozgás lehetővé tette újra a korlátozások nélküli közösségi élet folytatását.

Készül a csoportszelfi

Másfél év kihagyása után augusztus 14-én rendeztük meg a települési falunapunkat, amelyet már nagyon várt a közösségünk. A szokásos műsorrendben szerepelt a közös ebéd, a sztárfellépők műsora, a helyi előadóművészeink fellépése és a nélkülözhetetlen habparty a Főterünkön.

Jól sikerült a Falunap

A jól sikerült rendezvényhez hozzájárult a nagyon jó idő és a lelkes megvalósító csapat összhangja. Még le sem zártuk a Falunapunkat, de már lelkesen szervezzük az év hátra lévő részét érintő közösségi rendezvényeket.

Pályázatok

A pályázatok lebonyolítása, megvalósítása és új pályázatok felderítése a pandémiás időszakban is folytatódott, igaz kicsit lassúbb tempót diktálva fejtette ki a polgármester. Az éven átadásra szeretnénk előkészíteni a felépített mini-bölcsödénket és a felújított óvodánkat az új játszóudvarral. Az iskolánk energetikai felújítása ismét elhalasztásra került, így a jövő évben fog energetikailag megújulni a nyári szünetben. A közösségi tornaterem energetikai felújítása az óvodai felújítással egyszerre történt meg. Tavasszal a Magyar Falu Program pályázati rendszerében Csöbör Katalin képviselőasszony egy kosár pozitív döntéssel lepett meg bennünket-amit ez úton is köszönünk. Közterületi karbantartó eszközöket vásárolhat tunk, urnafal épülhet a temetőben és új kegyeleti hűtőt vásárolhatunk a felújított ravatalozónkba. A Református templomunkba újfajta fűtési rendszer kerülhet, valamint a régebbi falubuszunk helyett egy újabb állhat a csatasorba. Sikeres eredménnyel zárult a konyhánk homlokzati szigetelésére és az óvodai csoportszobák felújítására irányuló pályázatunk is, melyet szeptemberben meg szeretnénk valósítani.

Fejlesztések

Három útszakaszunk kap új aszfaltszőnyeget a településen és nekilátunk a csapadékvíz elvezető árkok felújításának is. Az ipari park fejlesztése révén lámpás forgalomirányítás valósul meg a 26-os út bekötőjénél, valamit elkezdődött a Sajókeresztúr Szirmabesenyőn át Miskolccal összekötő kerékpárút kivitelezése is. A továbbiakban is szeretnénk kihasználni a pályázati forrásokat útfelújításra, intézményeink korszerűsítésére és a közösségi élet színesítésére. A tervek már papírra kerültek, ugrásra készen a forrás megnyitására várva. Szeretnénk továbbra is a fejlődés útján tartani a településünket az itt lakók és az újonnan beköltözők megelégedésére. Az önkormányzat képviselőtestületével és a dolgozó kollégáinkkal egy emberként állunk a feladatok elé a jövőben is, csak egészség legyen – fogalmazta meg Kollár Miklós.

(PR cikk)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában