szponzorált tartalom

2021.07.01. 10:31

A magasnyomású mosóval gyerekjáték a takarítás

Ragyogóan tisztává varázsolja a kerti bútorokat, a teraszt, a térkövet, az autót, a medencét, a szúnyoghálót, sőt, akár a házfalat is. Mi az? A magasnyomású mosó- és tisztító gép.

Forrás: https://szerszamkell.hu/

A takarító eszköz erejét a víz adja, a megszokszorozódott víznyomás távolítja el a makacs szennyeződéseket.

A magasnyomású mosó működtetéséhez vízen és áramon kívül nincs is másra szükségünk. Minél nagyobb teljesítményre és minél több víz szállítására képes gépet veszünk, annál könnyebb dolgunk lesz vele és annál több munkát végez el nekünk. Ez a két adat az, amit érdemes figyelni a magasnyomású gép vásárlásakor.

Óriási (víz)erővel a legmakacsabb szennyeződés is eltávolítható

Fotó: https://szerszamkell.hu/

(PR cikk)

A magasnyomású mosót először is csaphoz kell csatlakoztatni. A gép megsokszorozza a vízhálózat nyomását, az erőteljes vízsugár leszed le szinte minden lerakódást. A csapból érkező vizet nem alakítja át, kb. 40 fokos vízzel dolgozik a magasnyomású mosó. Az óriási víznyomás miatt tűnnek úgy az apró vízszemcsék, mintha gőz lenne, de valójában nem az.

A magasnyomású mosó sokaknak úgy él a fejében, mint autómosó eszköz, pedig alkalmazási területe ennél jóval sokoldalúbb. Az elmúlt években egyre népszerűbbé vált és egyre több háztartásban megtalálható ez az eszköz. Miután valaki megtapasztalja, hogy mi mindenre használható, hogy olyan felületekről olyan szennyeződéseket is leszed, amit előtte hiába sikáltunk bármivel, azonnal beszerez magának egyet. Ha makacs, eltávolíthatatlannak tűnő szennyeződés épp nem is csúfít semmit otthonunk körül, akkor is jól jön a magasnyomású mosó, segítségével töredéke annyi idő alatt végzünk a takarítással, mint szoktunk.

A teljesítmény és a vízszállító képesség kulcstényező

Miután mindenki meggyőződött a magasnyomású mosó-és takarítógép nélkülözhetetlenségéről, már csak választani kell! Ahogy korábban írtuk, különbség a teljesítményben és a szállított víz mennyiségében van az egyes gépek között. A magasnyomású mosók teljesítménye 1400-3000 W, 90-250 bar, a vízszállítás pedig 300-1250 liter/perc között változik. Jórészt ez szabja meg a gép árát is, a nagy teljesítményű, nagy mennyiségű víz szállítására képes, professzionális gépek drágábbak, mint kisebb teljesítményű és kevesebb víz szállítására alkalmas társaik. Ez utóbbiak egyszerűbb gépek, többnyire ház körüli használatra ajánlott (90–120 bar nyomás, 300–360 liter/perc vízszállítás), a professzionális mosók (150–250 bar nyomás, 720–1250 liter/perc vízszállítás) ipari használatra „edzettek”. Értelemszerű, hogy a nagyobb teljesítménynek köszönhetően a professzionális mosók van, hogy olyan szennyeződést is le tudnak szedni, amivel egy kisebb teljesítményű gép nem birkózik meg.

Fotó: https://szerszamkell.hu/

Minél többször használjuk a mosót, érdemes annál komolyabb gépre beruházni, minden napos takarításhoz mindenképp professzionális gép ajánlott. Egyrészt gyorsabban végezhető el vele ugyanaz a munka, másrészt élettartama is hosszabb ezeknek a mosóknak.

Hasznos kiegészítők

Ha a víz erejét fokozni szeretnénk valamilyen mosó-vagy tisztítószerrel a tökéletes tisztaság érdekében vagy fertőtlenítés céljából, ezt mindenképpen vegyük figyelembe vásárláskor. Ebben az esetben olyan magasnyomású mosót kell választani, amelyiknek külön mosószer adagolója is van. Ha pedig már ilyenre esik a választásunk, akkor azt is nézzük meg, hogy melyik gépnek van 3in1 lándzsája. Az ilyen gépekkel egy fejjel meg lehet oldani a vízpermetezést, a mosószeres mosást és a nagynyomású vizes lemosást is.

Vannak modellek, amelyekhez kifejezetten terasztakarításra kifejlesztett forgófejek tartoznak, ha főként teraszon használjuk a gépet, akkor érdemes erre áldozni, jelentősen szebb eredményt lehet vele elérni.

Ha más nem használ…

Magasnyomású mosóval könnyedén takaríthatók a járművek, a teraszburkolatok, kerti bútorok, medencék, munkagépek, üzemek, műhelyek. Rusztikus felületeken, amelyeket szivaccsal képtelenség megszabadítani a kosztól, csodát tesz. Tulajdonképpen minden felületen kipróbálható, ha már minden korábban ismert, bevált takarítási lehetőséget kipróbáltunk, mégsem vagyunk elégedettek az eredménnyel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában