Szponzorált tartalom

2020.11.30. 11:47

Eredményes az összetartó közösség

A fejlesztéseknek köszönhetően évről-évre szépül Csobaj.

– A beruházások idén is eredményesen zajlottak – jelentette ki Ivanics Imre, Csobaj polgármestere. – Ezek közül kiemelném azt az emlékművet, amit a trianoni békediktátum századik évfordulójára avattunk fel. Ezt a település saját forrásból finanszírozta, de emellett számos pályázatunk is sikerrel zárult. A Magyar Falu Programban elkészült az óvodaudvarunk játékainak telepítése illetve szintén ennek a pályázati lehetőségnek köszönhetően a Tisza felé vezető útszakasz is egy jelentős része megújult és új aszfaltot kapott. Szintén a Magyar Falu forrásaiból egy új, tizenhét személyes buszt is tudtunk vásárolni. A gyógyszertár is új tetőt kapott és folyamatban van az egykori varroda épületének felújítása.

A polgármester szót ejtett a pandémiáról is: „Nagy előnye a kistelepülésnek, hogy az emberek összetartóbbak és így mentálisan is könnyebb kezelni a kialakult helyzetet. Már az első hullámban is segítséget nyújtottunk az itt élőknek. A falu minden lakója maszkot kapott, amit a falu varrodájában készítettünk el. Azok pedig, akik az önkormányzat konyhájáról étkeznek házhoz szállítottuk az ebédet, ez a második hullámban is így van. A falugondnoki szolgálat illetve a szociális dolgozók a gyógyszerek felírásában és kiváltásában illetve a bevásárlásban segítették a helyi időseket.

Ivanics Imre előre is tekintett: „Folytatódik a varroda épületének rekonstrukciója és jövőre fejeződik be az általános iskola épületének energetikai korszerűsítése. A Magyar Falu programban lehetőség nyílik a település ravatalozójának tetőszerkezet cseréjére is, valamint egy filagória is épül. Az óvoda tetőszerkezete is megújul valamint a Kifli tóhoz vezető, 2,7 km hosszú út is szilárd burkolatot kap.”

Borítóképünkön Ivanics Imre, Csobaj polgármestere.

(PR cikk)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában