Ózd hírei

2019.03.04. 14:40

Régen várt korszerűsítés Ózdon

Ózd - A város két központi épületét újítják fel ebben az esztendőben állami és uniós forrásból.

Ózd - A város két központi épületét újítják fel ebben az esztendőben állami és uniós forrásból.

Nagyságrendileg háromszáz millió forintból valósíthatják meg Ózdon a polgármesteri hivatal régi szárnyának, valamint a Marosi István Városi Sportcsarnoknak az energetikai korszerűsítését. A pályázatot elnyerte a helyi önkormányzat, a tervek elkészültek, jelenleg a közbeszerzés időszaka zajlik, amint ez lezárul, azonnal szerződést kötnek a kivitelezővel, majd mindkét helyszínen megkezdődhet a munka.

Zavartalanul működjön

A hivatal esetében az épület 1960-as évekbeli átadása óta csak kisebb felújítások történtek, energetikai szempontból viszont még az sem. Most úgy kell a műszaki tartalmat megvalósítani, hogy közben az osztályok, a Járási Hivatal és a Kormányablak működése zavartalan maradjon.

– Az épület teljes külső szigetelést kap, nyolc centi vastagságban, valamint a tető alatti födém hőszigetelése is megvalósul – mondta Kriston György, az önkormányzat településfejlesztési osztályának helyettes vezetője. – Az ajtókat és az ablakokat is kicseréljük, emellett napelemek lesznek felszerelve, amelyek nagy részben biztosítani fogják az elektromos áramot. Bízom benne, hogy az előkészítő folyamat heteken belül lezárul, és áprilisban már hozzáláthatnak a kivitelezéshez.

Nagyon ráfér

A Marosi István Városi Sportcsarnok három évtizedes története hányattatott: az átadás után tíz évvel süllyedés miatt az alapot kellett betonnal injektálni. Ezután a létesítményben az Ózdi Kézilabda Club TAO-s pályázatainak köszönhetően hajtott végre fejlesztéseket, ezért a nagyobb korszerűsítés már ráfér a teremsportok központi otthonára.

– Az elmúlt években nagy problémát jelentett a lapos tető folyamatos beázása, amelyet ebben a projektben sikerül orvosolni – folytatta Kriston György, aki a továbbiakban azt is elmondta: ezenkívül az összes nyílászárót műanyagra cseréljük, és itt is lesznek napelemek, az elektromos áram biztosítására. A munkát a sportcsarnok esetében úgy kell ütemeznünk, hogy a bajnoki szezon végéhez illeszkedjen. Némi átfedés azonban biztosan lesz, hiszen a kivitelezés a tervek szerint 7-8 hónapot vesz igénybe. A mostani állás szerint október végét lehet a befejezés dátumaként megjelölni.

ÉM-ME

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!