Katasztrófa

2023.08.09. 17:05

Hatvanan sérültek meg a Moszkva megyei üzemben történt robbanásban (videó)

Robbanás történt szerda délelőtt a Moszkva megyei Szergijev Poszadban található Zagorszki Optikai és Mechanikai Üzem területén, a Piro-Rossz pirotechnikai cég által bérelt raktárban, a katasztrófában a legfrissebb információk szerint egy nő életét vesztette, hatvanan megsérültek, és nyolc embert eltűntnek nyilvánítottak – írja az MTI.

MW

A rendkívüli helyzetek orosz minisztériumának sajtószolgálata által közreadott videóról készített képen romokra fecskendez vizet egy tûzoltó 2023. augusztus 9-én, miután robbanás történt a Moszkva megyei Szergijev Poszad városban működő Zagorszki Optikai és Mechanikai Üzem területén, a Piro-Rossz pirotechnikai cég által bérelt raktárban

Forrás: MTI/EPA/A rendkívüli helyzetek orosz minisztériuma

Fotó: -

A detonáció oka az előzetes vizsgálat szerint a technológiai folyamatok megsértése volt. Az orosz Nyomozó Bizottság (SZK) kizárta a dróncsapás lehetőségét.

A helyi hatóságok a városban rendkívüli állapotot vezettek be.

A robbanás miatt több mint 30 embert szállítottak kórházba, többek állapota súlyos. Estére vált ismertté, hogy van egy halálos áldozat, rajta kívül a mentők a romok alatt nem találtak halottat.

A rendkívüli helyzetek orosz minisztériumának sajtószolgálata által közreadott videóról készített képen romok között dolgoznak mentők 2023. augusztus 9-én
Fotó: - / Forrás: MTI/EPA/A rendkívüli helyzetek orosz minisztériuma

A lángok mintegy négyszáz négyzetméteres területen terjedtek el. A tüzet lokalizálták, az oltásban mintegy százötven ember vett részt.

Az incidens miatt több mint harminc lakóházban kitörtek az ablakok, és megrongálódott a Lucs sportközpont is.

Az üzemből a dolgozókat, valamint egy közeli óvodából a gyerekeket evakuálták.

A robbanás kárt okozott egy kazánházban, és emiatt a környék melegvízellátása megszűnt.

Szergijev Poszadban 30 buszjárat útvonalát változtatták meg a baleset miatt.

Az ügyben büntetőeljárás indult az üzembiztonsági szabályok megsértése címén.

A Piro-Rossz cég idén áprilisban csődöt jelentett.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában