Nagyvilág

2013.04.09. 14:36

Az angol királynő haláláról számoltak be a híradóban

Méretes bakit követett el egy tajvani hírműsor szerkesztője. Margaret Thatcher helyett magát az angol királynőt mondták halottnak.

Méretes bakit követett el egy tajvani hírműsor szerkesztője. Margaret Thatcher helyett magát az angol királynőt mondták halottnak.

A tegnapi halálhírt egymásra licitálva, minél gyorsabban igyekeztek bemutatni a különböző televíziós médiumok, nem csoda hogy itt-ott némi hiba is belecsúszott a nagy igyekezetbe. A Channel 5 például Meryl Streep fotóját jelentette meg a hír kapcsán, aki a Vaslady c. filmben Margaret Thatcher-t alakította.

A legkomolyabbat mindenképp a tajvani CTi Cable csatorna ejtette. Elhunyt anglia királynője, mindannyiunknak hiányozni fog - számolt be róla vezető anyagként a csatornán futó hírműsor. A rövid összeállítás alatt végig II. Erzsébetről készült felvételeket mutattak a nézőknek. A csatorna elnézést kért az esetet követően.

Az egykori brit miniszterelnök asszonyt 87 éves korában érte a halál, agyvérzésben hunyt el. Margaret Thatcher mindmáig az egyetlen nő ebben a titulusban, 1979 és 1990 között látta el a miniszterelnökséget Nagy-Britanniában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!